Main Menu

Kako da sakrijete mane na licu?

Da biste istakli ljepotu, neophodno je da šminkom prikrijete nepravilnosti na licu. Puderi i korektori pomažu da „maskiramo“ podočnjake, fleke, pjege, crvenilo i akne. Ipak, da bi makeup imao efekta, važno je i da izaberete odgovarajuće proizvode. Profesionalni šminkeri otkrivaju nekoliko dobrih trikova…

* Prije nego što nanesete podlogu namažite lice odgovarajućom kremom. Veoma je važno da to bude proizvod koji prija vašoj koži, kako nepravilnosti ne bi još više došle do izražaja. Potom, stavite tečni puder za nijansu tamniji od vašeg tena.

* Ključno je da odaberete pravi korektor, ako imate problem sa crvenilom na licu, ispucalim kapilarima ili aknama, koristite zeleni korektor. Klasičan, žuti, idealan je za prikrivanje tamnih kolutova oko očiju, pjega i fleka. Ako vam je koža izrazito suha, na sredinu čela, nos i jagodice stavite ljubičasti korektor, koji daje licu prirodan sjaj. Za kamufliranje ožiljaka, kombinujte svijetliji (namažite ga na sredinu) i tamniji (za ivice).

* Ukoliko ne znate kako da uskladite boju korektora i podloge, prije nego što ga stavite na lice, pomiješajte ga na ruci s tečnim puderom. Otečene podočnjake lako ćete sakriti korektorima laganije teksture i „hajlajterima“ (posvijetljivačima tena). Na kraju, nanesite i puder u prahu, može i sa svjetlucavim česticama, koji će osvježiti lice.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *