Main Menu

Poznato je koliko će zaraditi osvajač Mundijala u Kataru

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za šest dana, a poznato je i koliku zaradu očekuju savezi na ovom Mundijalu.

Tako će FIFA uplatiti ukupno milijardu dolara nacionalnim savezima i klubovima kao nagradu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija koja osvoji naslov prvaka svijeta inkasirat će čak 42 miliona dolara, što je zaista fantastična nagrada. Na ovaj iznos dodaje se i 1,5 miliona dolara koje će svaka reprezentacija dobiti za pripreme.

Međutim, ali ni to nije sve.

Po devet miliona dolara svaka reprezentacija dobiti će za sudjelovanje u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Kada se sve sabere, reprezentacija koja osvoji Svjetsko prvenstvo ukupno će zaraditi čak 52,5 miliona dolara.

Finalista će dobiti 40,5 miliona dolara, dok će reprezentacija koja završi na treće mjestu biti bogatija za 27 miliona dolara. Četvrto mjesto donosi zaradu od 25 miliona dolara, što isto tako nije nimalo loša nagrada niti za jednu reprezentaciju.

Kada je riječ o zaradi selekcija koje završe od petog do osmog mjesta, one će inkasirati 17 miliona dolara plus bonusi za pripreme i grupnu fazu. Osim toga FIFA će 104 miliona dolara podijeliti reprezentacijama koje budu plasirane od devetog do šesnaestog mjesta.

Mundijal u Kataru biće najskuplji u historiji

Katar uložio 200 milijardi dolara u organizaciju Mundijala

Ukupni troškovi organizacije Svjetskog prvenstva u fudbalu iznosiće 200 milijardi dolara.

Ovaj Mundijal će biti najskuplji u historiji, koštat će skoro 20 puta više od turnira u Rusiji.

Novoizgrađeni stadionu u Kataru koštali su više od sedam milijardi dolara.

Grupe za zaštitu ljudskih prava vrše pritisak na Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) i Katar kako bi isplatili odštetu brojnim radnicima koji su preminuli ili su povrijeđeni tokom izgradnje objekata za Mundijal.« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *