Main Menu

Pala prva klapa serije “Kotlina”, bh. oskarovca Danisa Tanovića

Prva klapa serije “Kotlina”, reditelja i jedinog bh. oskarovca Danisa Tanovića pala je danas u sarajevskom Zemaljskom muzeju, a u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma.

„Kotlina“ je kriminalistička, tzv. high end mini serija u pet nastavaka koja, koristeći istragu o ubistvu u Zemaljskom muzeju BiH, uspijeva dočarati savremeno Sarajevo u kome je, kako stoji u opisu, okrutni sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru s kapitalizmom današnjice.

Pisana je, kako je još ljetos pojasnio Tanović, posljednju godinu, u vrijeme pandemije koronavirusa. Uz izvanrednu ekipu glumaca koje je okupio reditelj Danis Tanović, predviđeno je da snimanje traje 45 dana sa završetkom u februaru 2022. godine. Serija će se ekskluzivno i premijerno emitovati na servisu MY TV na Mojoj TV.

Ova kriminalistička drama, čiji su kreatori Danis Tanović i Amra Bakšić – Čamo, jedan je od scenarija koji je odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

Na pres-konferenciji koja je održana danas na lokaciji Zemaljski muzej BiH, obratili su se generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i izvršni direktor Muamer Hadžović te reditelj Danis Tanović, producent serije Amra Bakšić-Čamo i glavni glumci serije.

– Pored finansiranja sedam odabranih serija, BH Telecom je javnim pozivom obezbijedio još 18 miliona KM za sadržaj u naredne tri godine i sigurni smo da će njegova saradnja sa domaćim filmskim radnicima i producentskim kućama proizvesti visoko kvalitetne i atraktivne sadržaje za naše korisnike. Odluka da sarađujemo sa bh. filmskom industrijom je primarno komercijalna, ali ne zanemarujemo i elemente društvene odgovornosti jer investiramo u vlastite resurse, domaću filmsku industriju i proizvodimo sadržaj kojim će korisnici biti zadovoljni, rekao je Kahriman.

Tanović je dodao da će se serija snimati 45 dana.

-Danas smo počeli sa snimanjem serije “Kotilina” i raduje me što po prvi put radim žanrovski projekat u Sarajevu, sa ekipom sa kojom jako dugo sarađujem. Očekuje nas 45 snimajućih dana i dosta izazova. Nadam se da je ovo samo početak uspješne priče BH Content Lab-a, a zato ne i samo prva od mnogih sezona serije “Kotlina'”, izjavio je Danis Tanović.

Osim serije “Kotlina”, putem BH Content Lab platforme će se realizirati i snimanje serije “Na rubu pameti”, autora i scenariste Adnana Kapetanovića, a u režiji Elmira Jukića, serije “Znam kako dišeš”, scenaristice i rediteljice Jasmile Žbanič, serije “Komar” reditelja Gorana Kapetanovića, serija “Princ iz Eleja” i “Tender” reditelja Srđana Vuletića te serije “Kad sam bio hodža” za koju scenarij i režiju potpisuje Ademir Kenović.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *