Main Menu

Glumac Aleksandar Seksan: Svakoj sam ulozi pristupio s jednakim žarom

Bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac Aleksandar Seksan punom parom radi na svojoj karijeri. Publika će ga uskoro gledati na malim ekranima u novoj humorističkoj seriji “Na rubu pameti“ u režiji Elmira Jukića.

Seksan će tumačiti jednu od glavnih uloga, zajedno s kolegama Draganom Marinkovićem Macom i Admirom Glamočakom. Kako kaže glumac, serija će biti pravi hit, a gledaoci se mogu pripremiti za nešto sasvim novo i drugačije. Za „Avaz“ je govorio o svojim dosadašnjim ulogama, pandemiji koronavirusa i njenim posljedicama, a prokomentirao je i rijaliti programe.

– Radim na novim projektima, tu je serija „Na rubu pameti“. Ne mogu reći da tumačim glavnu ulogu. Priča se više vrti oko Admira (Glamočak, op.a.) i Dragana (Marinković, op.a.) – rekao je Aleksandar Seksan za “Avaz“.

Nešto novo
Kad će serija doći na male ekrane?

– To još ne znamo, u junu snimamo drugu sezonu. To je do produkcije. Zanima nas kako izgleda sve to što smo uradili. Imamo neki insert koji smo pogledali i veoma smo zadovoljni, originalno je.

Hoće li serija ispuniti očekivanja publike?

– U pitanju je FIST produkcija, a oni nikad nisu imali promašaja. Sve serije koje su radili imale su odličan odjek kod publike, tako da smatram da će i ova biti jedna u nizu.

Može li serija „Lud, zbunjen, normalan“ biti ikad nadmašena?

– Nikad ne pristupamo s tom takmičarskom namjerom, svaku seriju radimo posebno. Vidjet ćemo.

Možete li nam opisati lik koji Vi tumačite u seriji?

– Igram bricu, glumi Italijana, a nema veze s Italijom. Žargonski rečeno – fura se na to, a u suštini je pravi lokalac.

Teško odgovoriti
Imate mnogo uloga iza sebe, koju biste izdvojili kao najdražu?

– Ne mogu izdvojiti najdražu, svaka je sama po sebi jedinstvena. Svakoj sam pristupio s jednakim žarom i odgovornošću. Veoma je teško odgovoriti na to pitanje.

Posljedice će se tek vidjeti
Pandemija koronavirusa jenjava, jeste li se sada opustili kako privatno tako i poslovno?

– Prodisali smo svi, posljedice toga što smo proživjeli posljednje dvije godine tek će se vidjeti. Velika većina nas na sebi osjeća svojevrsne promjene, ali je sigurno da niko neće ostati pošteđen.

Nepismenost i neobrazovanost
Mislite li da ljudi danas više obraćaju pažnju na rijaliti programe nego na filmove i serije?

– Razlog za to su nepismenost, neobrazovanost i politika u koju smo upleteni. To današnje društvo u kojem živimo dovelo je do toga da takvi programi izbiju u prvi plan. Tužno, ali mislim da to kod nas neće biti kratkog daha i da će potrajati veoma dugo.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *