Main Menu

Google snima sve što govorite: Evo kako to možete isključiti

Google, tehnološki gigant čije usluge koriste milijarde ljudi širom svijeta, ima funkciju koja mu omogućava tiho snimanje glasova korisnika koje skladišti za druge svrhe.

“Cheat code”
Google skladišti audiozapise aktivnosti korisnika na internetu i u aplikacijama, uključujući verbalne interakcije s pretraživanjem, asistentom i mapama kako bi unaprijedio tehnologije prepoznavanja zvuka.

Nedavno je, međutim, tehnički stručnjak otkrio “cheat code”, za koji tvrdi da može da spriječi Google u bilježenju aktivnosti pametnih telefona korisnika, prenosi B92.

Korisnici bi trebalo da prilagode svoj Google nalog tako što će odabrati odgovarajuće postavke u “Podacima i privatnosti”, kako bi blokirali pristup mikrofonu i kameri tehnološkoj kompaniji, piše Daily Mail.

Tehnički poduzetnik Džefri Kastiljo podijelio je korisnicima savjet putem videa na Instagramu, objašnjavajući kako mogu da isključe ovu funkciju.

Naime, potrebno je da se otvori aplikaciju Google i da se klikne na “Manage your Google account”, a zatim da se otvore podešavanja podataka i privatnosti, pa zatim podešavanja historije i onda “Aktivnost na webu i u aplikacijama”.

Zaustavite da vas Google “sluša”
Odatle se pomjerite nadolje, do odjeljka “Uključi glasovne i audioaktivnosti” gdje stoji plava kvačica. Kako biste zaustavili da vas Google “sluša”, potrebno je da poništite tu oznaku, odnosno da pomjerite kvačicu.

– Kada je ovo isključeno, audiosnimci glasovnih interakcija s Google pretraživanjem, asistentom i mapama neće se čuvati na vašem Google nalogu, čak i ako ste prijavljeni – objasnili su iz kompanije Google.

« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *