Main Menu

Japanci prave mašinu za pranje ljudi

Masira i suši tokom ciklusa u trajanju od 15 minuta!

Japanska kompanija Sanyo Electric, na Osaka Expo izložbi 1970. godine predstavila je koncept ultrazvučne kupke, odnosno mašine koja korisnika pere, masira i suši tijekom ciklusa u trajanju od 15 minuta.

Koncept nije nikada realiziran, ali sada jedna druga kompanija pod nazivom Science Co. Ltd., poznata po svojim inovacijama za kupaonice i kuhinje, namjerava dovršiti projekt i dovesti ga do faze funkcionalnog prototipa do 2024. godine i predstaviti ga na izložbi Osaka Expo 2025.

Mašina za pranje ljudi pod nazivom “Project Usoyaro” nije zamišljena samo kao zatvorena kabina za kupanje, već je namjeravaju pretvoriti u wellness proizvod koji će uključivati tehnologiju “finih mjehurića”, obilje senzora i sistem umjetne inteligencije koji će omogućiti vrhunsko iskustvo kupanja.

Između ostalog sadržavati će i interaktivne OLED ekrane s unutrašnje strane, kako bi korisnici mogli odabrati okoliš koji žele gledati kroz video “prozore” ili provesti vrijeme gledanjem televizije i filmova, ili igranjem videoigara.

Science Co. vjeruje da će Usoyaro postati ljekoviti prostor u kojem ćete se moći opustiti i uživati u slušanju ambijentalne muzike, dok će senzori unutar mašine mjeriti stanje vaših simpatičkih i parasimpatičkih živaca, a ugrađena umjetna inteligencija koristiti prikupljene podatke kako bi vam stvorila što ugodniju atmosferu.« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *