Main Menu

Jednostavni savjet kako otjerati golubove s balkona

Jedan od savjeta uključuje aluminijsku foliju, koja se stavi na ogradu balkona. Taj efekat ogledala reflektovat će sunčeve zrake, a to smeta svim pticama ne samo golubovima.

Gradski stanovi s balkonima imaju klasičan problem, a to su golubovi, koji se žele nastaniti na nomiljeno mjesto za uživanje u kafi.

Trikovi koji pomažu da se riješimo golubova
Ovime se može spriječiti i prljanje balkona, jer golubovi često na njima ostavljaju izmet te se na nekima ne može ni boraviti.Trik uključuje jednostavnu aluminijsku foliju, koja se stavi na ogradu balkona. Taj efekat ogledala reflektovat će sunčeve zrake, a to smeta svim pticama ne samo golubovima.

Time oni postaju dezorijentisani te ne idu u tom smjeru. Idealna je čista folija, bez ikakve hrane koja bi pak privukla komarce i druge leteće insekte. Ovaj trik praktičan je i jednostavan, a balkon učiniti ugodnim mjestom za život i ispijanje omiljene šoljice kafe ili čitanje najdražeg štiva.

Tu je i trik obješenim CD-om. On isto reflektuje svjetlo pa će ptice zaobilaziti balkon. Oba spomenuta trika pomažu i kad je bašta u pitanju. Jednostavno povješajte CD-e na nekoliko mjesta u vrtu ili neke dijelove omotajte aluminijskom folijom.Također, golubovi ne vole cimet, crni bier ili začin čili, pa njih možete staviti u vrećice i objesiti tamo gdje su nepoželjni.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *