Main Menu

Lana Pudar na EP u Rumuniji lovi nove medalje, osiguran TV prijenos

U periodu od 5. do 10. decembra u glavnom gradu Rumunije održat će se seniorsko prvenstvo Evrope u 25 metarskim bazenima, koje će okupiti najbolje plivače Starog kontinenta.

Na ovom prvenstvu našu državu predstavljat će i najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja Lana Pudar u disciplinama 100 i 200 metara delfin.

– Lana će svoj prvi nastup na ovom prvenstvu imati u srijedu 6. decembra u jutarnjim kvalifikacijama discipline 200 metara delfin.

Jutarnje kvalifikacije su na programu u terminu od 9.30 sati, dok polufinalne i finalne utrke počinju od 18 sati. BHRT je osigurao direktan prijenos kvalifikacijskih, polufinalnih i finalnih utrka.

Predsjednik i trener našeg kluba Damir Đedović je vođa tima naše reprezntacije na ovom prvenstvu.

Našoj Lani i svim članovima naše reprezentacije želimo puno sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu. Nadamo se da će se zastava naše države opet zavijoriti na pobjedničkom postolju – saopćili su iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Lana Pudar je izborila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a i ona je nedavno poručili kako u Francuskoj želi do historijske medalje za našu zemlju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *