Main Menu

Ljubavna priča najmoćnijeg teniskog para

U trenutku u kojem su se njihovi putevi isprepleli, Andre Agassi je iza sebe imao propali brak s glumicom Brooke Shields, a Steffi Graf bila je u dugogodišnjoj vezi. Za njega je najveći uspjeh bio kada je ona napokon pristala udati se za njega

– Nju je bilo najteže osvojiti, rekao je svojevremeno Andre Agassi, ne krijući da mu je, nakon svih osvojenih Grand Slamova, meč života bio da osvoji Steffi Graf. Iako je prethodno bio u braku s glumicom Brooke Shields, godinama je iz prikrajka promatrao Steffi i divio joj se.

Nekada najmoćniji teniski par vjenčao se 2001. godine, a u međuvremenu su oboje otišli u više nego zasluženu sportsku mirovinu.

Zanimljivo je da je Agassi bio zaljubljen u buduću suprugu i prije negoli je upoznao.

– Zaljubljen sam u Steffi otkako sam je prvi put vidio dok je davala intervju na francuskoj televiziji. Bio sam šokiran, zaslijepljen njenom nenaglašenom gracioznošću i prirodnom ljepotom, napisao je u svojim memoarima.

Uoči French Opena 1991. napravio je sve kako bi joj poslao poruku, no odgovora nije bilo. Zvijezde su mu ipak odlučile biti naklonjene, pa mu se pružila prilika da upozna Steffi nakon što je osvojio prvi Wimbledon 1992. u muškoj konkurenciji, a ona u ženskoj.

Da je sve pošlo onako kako je zacrtano, oboje su se trebali pojaviti na tradicionalnom balu nakon finala Wimbledona i zaplesati zajedno, zbog čega je on kupio odijelo u Harrodsu, no to je otkazano. Održana je ipak svečana večera, a Agassi je dobio priliku upoznati se s njom.

„Dok sam joj držao ruku, rekao sam joj da sam pokušao doći do nje na prošlogodišnjem French Openu. Nadao sam se da nije pogrešno shvatila moje namjere. Rekao sam da bih uistinu volio ponekad popričati s njom.“

A onda su zahvaljujući svojim trenerima napokon 1999. odigrali zajednički trening. Steffi ni u najluđim snovima nije mogla zamisliti da je sve to dogovoreno da bi je osvojio, osobito jer je on tada bio u braku s Brooke Shields, a ona je imala dečka.

Nakon treninga u hotelskoj sobi dočekao ju je buket ruža s pismom. Potom su imali kratki razgovor u kojem mu je objasnila da je u vezi, a on u braku, nesvjesna da je on tada već pokrenuo brakorazvodnu parnicu. Kada je nekoliko tjedana kasnije saznala za razvod, stvari su postale jasnije.

S druge je strane Agassi znao da su mu šanse 50-50, posebno nakon lošeg prošlog susreta.

– No svemir ti nekada šapće, a nekada vrišti, rekao je u intervjuu za The Cut.

Trud se isplatio, a par se, samo nekoliko dana prije negoli su u oktobru 2001. dobili prvo dijete, vjenčao na intimnoj ceremoniji u njegovoj kući u Nevadi, pri čemu su im svjedoci bile njihove majke.

Nakon sina Jadena Gila Agassija, 3. oktobra 2003. dobili su kćerku Jaz Ellu Agassi. Jedina im je želja bila da im djeca ne postanu teniseri i to im se i ostvarilo.« (Previous News)
(Next News) »Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *