Main Menu

Ne možete da se povežete na Wi-Fi u hotelu, kafiću ili na aerodromu: Postoji rješenje

Putovanja i posao često zahtijevaju pristup internetu u pokretu, bilo da se radi o aerodromima, kafićima ili hotelima. Međutim, povezivanje na javne Wi-Fi mreže može ponekad predstavljati izazov, posebno kada se od korisnika zahtijeva da se prijave ili registruju za pristup internetu. Ovaj proces uključuje pojavljivanje stranice za prijavu, ali šta kada se ona ne pojavi?

Ključna rješenja za prisilno pojavljivanje stranice za prijavu uključuju korištenje specifičnih sajtova koji ne koriste SSL, protokol za enkripciju podataka između servera i klijenta. Većina savremenih sajtova koristi SSL za zaštitu podataka korisnika, što može otežati pojavljivanje stranice za prijavu na javnim Wi-Fi mrežama, piše Telegraf.rs.

Jedan od načina da se ovo prevaziđe je posjeta sajtu http://neverssl.com. Ova stranica, koja svjesno ne koristi SSL, može da olakša preusmjeravanje na stranicu za prijavu javne Wi-Fi mreže. Drugi sajtovi kao što su http://httpforever.com i http://myshopify.com, također mogu poslužiti istoj svrsi. Pored toga, korisnici mogu pokušati da pristupe default stranici rutera putem adresa kao što su http://localhost, 4.4.4.4, 127.1.1.1 ili 192.168.1.1.

Ovo nije samo korisno za one koji se često nalaze u situacijama gdje je potrebno brzo i efikasno se povezati na internet; ono također pruža dodatni nivo bezbjednosti, upućujući korisnike na legitimne stranice za prijavu umjesto na potencijalno štetne.

Dok putujete i tražite pouzdan pristup internetu, ove metode mogu biti od velike pomoći. Ukoliko se susretnete sa problemom nedostatka stranice za prijavu na javnoj Wi-Fi mreži, sada znate kako da prisilno pokrenete pojavljivanje stranice za prijavu i osigurate svoj pristup internetu.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *