Main Menu

Otvoren 29. tradicionalni nogometni turnir “FK Velež- 14. februar”

Otvoren je obnovljeni, 29. po redu, tradicionalni fnogometni turnir ‘FK Velež – 14. februar’, koji se nakon 31 godinu ponovno održava u povodu Dana oslobođenja Grada Mostara.

Riječ je o juniorskom turniru međunarodnog karaktera na kojem sudjeluju četiri selekcije, i to: FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Sutjeska iz Nikšića te FK Velež kao domaćin.

Turnir je u subotu otvorio predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj, koji je, naglašavajući značaj turnira koji se održava nakon 31 godinu, istaknuo kako je turnir lijepa prilika za sve ljubitelje sporta i navijače da svojom nazočnošću podrže mlade momke.

Podsjetio je dan ranije kako je tradicionalni februarski turnir prvi put održan 1965. godine u organizaciji Grada Mostara i Fudbalskog kluba Velež.

– Prvi turnir održan je 1965. godine na 20. godišnjicu oslobođenja Grada Mostara, a zadnji 1992. godine. Održavao se 28 godina zaredom a Velež je 14 puta bio pobjednik turnira. Na njemu su učestvovali i Sturm iz Graza, Rapid iz Beča, Luzern iz Švicarske, reprezentacija Poljske, Dinamo Bukurešt, svi velikani bivšeg jugoslovenskog fudbala od Crvene Zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka, podgoričke Budućnosti i drugi- naveo je Kevelj.

Na zajedničkoj konferenciji za medije u petak predstavnici Fudbalskog kluba Velež, Plivačkog kluba Velež i Rukometnog kluba Velež najavili su za ovaj vikend sportske turnire u nogometu, plivanju i rukometu, i to: međunarodni plivački meeting “V Velež Cup” na bazenu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Rodiču i 12. veljače 11. memorijalni turnir “Enisej Honđo Kole” u seniorskoj selekciji, u sportskoj dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka” u Mostaru.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *