Main Menu

Ove navike mogu biti uzrok velikih problema u braku

Nekoliko ključnih navika može značajno utjecati na vezu i odnos te ih s vremenom treba regulirati i smanjiti na što manju mjeru. Neka od ponašanja podsjećaju na ona djece u vrtiću.
Sitne dnevne navike mogu na uništiti brak i vezu, a radi se o načinu komunikacije koji je svima svojstven. Lako se opustiti i zaboraviti da treba poštivati partnera.

Ostavljanje stvari posvuda za sobom

Suočimo se s tim, neki od nas su neuredniji od drugih. Ako znamo da našeg supružnika izluđuju mokri peškiri na podu kupaonice ili druge navike koje izbezumljuju urednije ljude, odbijanje promjene utječe na stvaranje ljutnje i osjećaja distance.

Zajedljivost

Ne treba konstantno upozoravati da neko nešto radi na naš način, već je bitna saradnja, ali i osvjestiti one stvari koje nam ne odgovaraju kako bismo ih popravili te uspješno nastavili odnos.

Upadanje u riječ

Jedno istraživanje ističe da je to čak jednako kao ispoljavanje moći te zapravo šteti intimnosti. Par puta sedmično porazgovarajte o stvarima koja vas muče. Možete pritom namjestiti vrijeme na svom telefonu na pet minuta, neka svako od vas toliko vremena govori bez da ga drugi prekida.

Kolutanje očima

Kolutanje očima također spada u manire nepoštovanja partnera. Neka partner upozori drugog partnera kad se to dogodi, mnogi nisu ni svjesni da to rade.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *