Main Menu

Ove pjevačice imale su najskuplja vjenčanja u regionu

Svadbe na estradi su postale izrazito luksuzne, a pojedine poznate osobe potrudile su se da sve bude savršeno. Donosimo popis najskupljih vjenčanja u regiji.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Svadba je organizirana 7. decembra 1991. godine u hotelu ‘Interkontinental’, tada uvjerljivo najluksuznijem u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Bilo je oko 600 gostiju, a sve je izgledalo kao na filmu. Brena je nosila grandioznu vjenčanicu, gostima se služila torta koju su ukrašavale jestive rakete i gramofonske ploče.

Mladenci su dobili bogate darove. Najvrjedniji je svakako bio automobil marke Mercedes, dar Bobinog velikog prijatelja i teniskog kolege Borisa Beckera. O tome kolika je pažnja posvećena Breninom i Bobinom vjenčanju dovoljno svjedoči i podatak da se čak Dnevnik tadašnje televizije Beograd direktno uključivao u prijenos svadbe. Čitava svadba je snimana, a video kaseta prodata je kasnije u više desetina hiljada primjeraka. Bila je to najveća i najgrandioznija svadba bivše Jugoslavije, a koštala je oko 50.000 njemačkih maraka.

Dara Bubamara i Milan Kesić
Poznata novosadska folk pjevačica i pariški biznismen vjenčali su se 3. maja 2008. godine, u Sabornoj Crkvi u Novom Sadu. Svadbeno veselje održano je u hotelu Park.

Bilo je oko 600 zvanica, sve je izgledalo glamurozno – od luskuznih bijelih limuzina i kočija s bijelim konjima, preko unikatne vjenčanice koju je kreirao čuveni libanonski dizajner Elie Saab, nakita od 4 različite vrste zlata i spektakularnog vatrometa, pa do ogromne, 80 kilograma teške torte. Svadba je koštala oko 120.000 eura.

Severina Vučković i Igor Kojić
U novembru 2015. godine vjenčali su se Severina i Igor Kojić, nogometni menadžer, sin srbijanskog folk pjevača Dragana Kojića Kebe. Bilo je oko 600 gostiju, pretežno estradnih zvijezda iz Srbije i Hrvatske. Služeni su vrhunski specijaliteti srbijanske kuhinje i pila najkvalitetnija pića.

Seve se više puta tokom svadbe presvlačila, a sve njene haljine su kreacija Matije Vuice. Za prvi ples Severina i Igor odabrali su pjesmu ‘Moje zlato’. Nju je otpjevao Petar Grašo, a kasnije su i mnogi drugi gosti nastupali. Svadba je bila vrhunski organizirana, vodilo se računa o svakom i najsitnijem detalju. Oni koji vole da kalkulirati i računati, procijenili su da je koštala 52.000 eura.

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović
Aleksandra Prijović i Filip Živojinović vjenčali su se u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, u koju su se uputili kočijama, a prije svadbenog veselja opet su se vratili u vilu, gdje je mladoženja prenio mladu preko praga.

Veliko slavlje nastavili su u ‘Belexpo’ centru gdje je oko 900 zvanica uživalo u fantastičnoj atmosferi, hrani i piću, a sve ih je koštalo oko 400.000 eura. Sve je bilo podređeno mladencima, a pred kraj im je iznijeta torta od 10 spratova.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *