Main Menu

Ovo su savjeti za žene: Znate li razgovarati s muškarcem?

Kako bi razgovor s muškarcem mogao uroditi plodom, žena prvenstveno mora biti svjesna sebe i svojih kvaliteta.

Mnoge žene ne znaju razgovarati s muškarcima. Ovo “ne znaju” ne odnosi se na njihovu nesposobnost elokvencije, nego na strah koji ih sprječava da se uopće upuštaju u razgovor s muškarcima.

Nekima ovo možda djeluje smiješno, ali iskustva američkih psihologa pokazuju, kako piše yourtango.com, da taj problem muči hiljade žena. Ako i vi imate problema u komunikaciji s muškarcima, sljedećih nekoliko savjeta stručnjaka može vam pomoći.

Znajte koliko vrijedite
U bilo kojem vašem odnosu u životu morate znati artikulisati svoju vrijednost. Drugim riječima, morate znati ko ste i šta ste te, kakve ste uspjehe dosad postigli u životu. Ako još uvijek niste svjesni sebe i svojih uspjeha, vrijeme je da sjednete sami sa sobom i napravite spisak svega onoga zbog čega ste ponosni na sebe.

Okrenite stvari u vlastitu korist
Pod pojašnjavanjem podrazumijevamo blago proširenje rečenica koje vas može prikazati u lijepom svjetlu, a ne širenje priče unedogled.

Kada vas idući put pita čime se bavite, vi možete odgovoriti: “Radim u računovodstvu” ili možete reći na ovaj način: “Radim u računovodstvu. Znaš, oduvijek me fasciniraju brojke i taj svijet brojeva je vrlo zanimljiv, a ja se dobro snalazim u njemu”.

U samo dvije rečenice otkrili ste mu zapravo puno toga o sebi.

Glumite pa pretvorite u realnost
Ako vam je teško razgovarati s muškarcima, morat ćete malo glumiti. Recite sebi da ćete naprimjer u iduću subotu izaći i započeti razgovor s muškarcem.

Samo to odlučite, glumite i nemojte pretjerano razmišljati više o tome. Kad se to konačno dogodi, vidjet ćete da ste bili vrlo uspješni i svaki idući put će vam biti lakše i bolje.

Nemojte se takmičiti
Muškarci nisu baš naklonjeni ženama koje se vole takmičiti.

Konkurencije i takmičenja imaju i previše na poslu, a i među svojim muškim prijateljima. Slobodno se hvalite, ali činite to na jedan skroman i graciozan način.

Nema nikakve potrebe da mu na napadan način šaljete poruku da ste bolji od njega.

Ne bojte se tišine
Vrlo često prije nego će muškarac izreći određenu rečenicu, nastane pauza.

To je zapravo vrijeme u kojemu muškarac razmišlja šta će tačno i kako reći. Žene vrlo često ne mogu podnijeti tu tišinu pa brzopleto nešto pričaju samo kako bi ispunile tu tišinu. To je potpuno pogrešno.

Nemojte se bojati tišine jer i ona ima svoju privlačnost.

Slobodno mu udijelite kompliment
Baš kao žene, i muškarci vole dobiti kompliment. Međutim, iz nekog razloga žene škrtare na komplimentima kad su muškarci u pitanju.

Ne moraju to biti ljigavi komplimenti. Bit će dovoljno da ga pohvalite što je odabrao dobar restoran ili da mu kažete da vam je super objasnio problem koji vas već neko vrijeme muči.

On će se odmah bolje osjećati, ali i vi u njegovu društvu.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *