Main Menu

Ovo su trikovi koji će pomoći vašim ispucalim usnama

Mnogi smatraju da je pucanje usana problem koji se javlja tokom zimskih mjeseci, ali se suhe i ispucale usne mogu javiti u bilo kojoj sezoni. Također, ispucale usne su neprivlačne, a ranice koje se mogu pojaviti su prilično bolne.

Med
I sami znate koliko je med zdrav i da poboljšava imunitet. Kad ste prehlađeni, sigurno ne preskačete dnevnu dozu unosa meda, limuna i čaja. I u ovoj situaciji, med je odlično rješenje. Sve što je potrebno jeste da ga namažete na usne i ostavite da stoji nekoliko minuta. Zatim ih isperite mlakom vodom. Pred spavanje, usne možete lagano izmasirati mekanom četkicom za zube kako bi uklonili mrtve slojeve kože, budite nežni i pažljivi da ne biste stvorili rane. Dakle, samo nekoliko puta blago istrljajte usne četkicom, skinite mrtve slojeve kože i ponovo nanesite med.

Balzam sa ceramidima
Prije nego što kupite balzam za usne, potrebno je da znate nekoliko ključnih stvari. Balzam mora da bude prirodan, da hidrira i da ima zaštitni faktor da bi se koža usana regenerisala. Izbjegavajte balzame sa lanolinom i mirisom cimeta, jer će njihova primjena dodatno pogoršati situaciju. Birajte balzame sa ceramidima jer oni će dubinski i istinski da štite vaše usne.

Maska od krastavca
Izrežite krastavac na tanke kolutove, a potom ih držite na usnama 10 minuta.

Usne će biti prirodno vlažnije i mekanije, a ovaj postupak možete da ponavljate i više puta u toku dana.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *