Main Menu

Samsung uvodi opciju za zaštitu podataka tokom popravke telefona

Nakon uspješnog pilot programa u Koreji, Samsung je počeo da uvodi “Režim održavanja” za Galaxy uređaje širom svijeta, kako bi pomogao korisnicima da zaštite osjetljive podatke kada daju svoje pametne telefone na popravku u servise.

Ovaj novi sistem bi trebalo da ublaži zabrinutost korisnika u takvim situacijama da niko ne može da pristupi njihovim podacima ili da ih kopira, čak ni sa fizičkim pristupom uređaju.

– Cijeli naš život je na našim telefonima, od informacija o kreditnim karticama do porodičnih fotografija – rekao je Samsungov potpredsjednik i šef bezbjednosti Seungvon Šin najavljujući novu funkciju.

– Sa Režimom održavanja dajemo dodatnu sigurnost da korisnici Galaxy-ja mogu da sačuvaju svoju privatnost, čak i ako nekom predaju svoj telefon.

Novi režim je dostupan u podešavanjima, u meniju “Njega baterije i uređaja”. Kada se uključi, režim je aktivan nakon ponovnog pokretanja uređaja. Na taj način se kreira pomoćni korisnički nalog na uređaju, potpuno izolovan od svih aplikacija koje je vlasnik telefona instalirao, sačuvanih podataka i sistemskih fajlova.

Time su fotografije, dokumenti i poruke povezane sa vlasničkim nalogom nedostupni novom korisniku.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *