Main Menu

Sedam parfema koji, kada ih nanesete, traju 24 sata

Claude Dir, renomirani parfumer, koji kreira parfeme za modne dizajnere, kozmetičke brendove i poznate ličnosti više od 40 godina, objasnio je koji su sastojci ključni za dugovječnost mirisa:

– Dugotrajniji mirisi obično predstavljaju kombinaciju drveta, mošusa i smole. To kreira bazu na koži koja traje i nekoliko sati duže od onih koji ove sastojke ne posjeduju – objašnjava Dir.

Drugi ključni faktor je koncentracija ulja u mirisu.

– Viši koncentrat mirisnog ulja može pomoći potrošaču da razlikuje koliko je miris jak i koliko dugo će trajati na njihovoj koži. Parfemi ili parfemske vode često imaju više od 20 do 25 posto mirisnih ulja, u poređenju sa toaletnim vodama koje imaju puno nižu koncentraciju ulja. Kada lično probate miris, trebalo bi ga poprskati na sopstvenu kožu i sačekati pola sata da ispare gornje note. Svakako, klima, vrijeme, geografija i hemija vašeg tijela utječe na to koliko će miris trajati na vama lično – navodi Dir.

Ali gdje prskate svoj parfem i kako ga nanosite, također može pomoći da miris traje duže, a pulsne tačke na tijelu su najbolje za primjenu mirisa.

Ovo su parfemi koji će na vama mirisati i 24 sata:

Instant Crush, Mancera

alt

Neodvojivi trio – ruža, jasmin i ambra u bogatoj mješavini senzualnosti i romantike. Instant Crush jedan je od onih intenzivnih unisex parfema na koje niko ne ostaje ravnodušan, a otud njegov naziv asocira na fatalnu privlačnost. Preporučuje se za jesen i zimu.

Ombre Nomade, Louis Vuitton

alt

Dizajniran za ljubitelje rijetkih parfema, Ombre Nomade koncentrira osjećaj beskonačnosti u jedan od najmitskijih sastojaka u parfimeriji, drvo ouda. Opojno lijep, buntovnički miris kreirao je majstor parfimera Jacques Cavallier Belletrud, a izbrusio ga sa nagovještajem benzoina i akcenta maline.

Burning Rose, Carolina Herrera

alt

Burning Rose izaziva nostalgiju, vraćajući vas u 70-e i 80-e kada su se pojavile nove smjele ideje koje podstiču pop kulturu. Raskošna ruža Damascena se prepliće sa zemljanim bogatim indonežanskim pačulijem i melanžom luksuznih začina (kraljevski cimet iz Laosa i đumbir), stvarajući elegantan, ali strastven i bogat miris.

Carlisle, Parfums de Marly

alt

Iako se po pakovanju ne bi reklo, Carlisle je oličenje svjetlosti. Sunčan i blistav, ovaj senzualni miris izgrađen je na bazi sandalovine koja je topla, sa primjesama vanile, istovremeno umirujuća i bogata. Jasne, zavodljive gornje note oštre zelene jabuke, toplog muškatnog oraščića i zlatnog šafrana otkrivaju miris do elegantnog srca ruže, boba tonke, osmantusa i davane.

Hacivat, Nishane

alt

Hacivat je priznanje eleganciji, ljubaznosti, kompetenciji i ljubavi prema umjetnosti. Inspirisan tradicionalnim karakterom igre sjenki, ova eau chypre će vam pomoći da živite u svojim najboljim snovima uz vječne iskre svoje radosne strukture sačinjene od stimulativnih nota ananasa i bergamota potpomognutih pravim drvenkastim notama.

Libre Intense, YSL

alt

Miris instinktivne i slobodne žene koja je spremna da osvoji svijet. Kultna struktura LIBRE mirisa, jedinstveni spoj francuske lavande u kombinaciji sa ženstvenim, senzualnim notama narandžinog cvijeta iz Maroka. Poseban. Senzualan. Nova muževna dimenzija mirisa, između vatre i zlata, u potpuno ženstvenom zaokretu sa čuvenom LIBRE bočicom.

La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancôme

alt

Da se odmah razumijemo – ovo nije klasičan La Vie Est Belle kog imaju svi, već njegova Soleil Cristal varijanta sa dodatkom neodoljivog kokosa koji se osjeća više od 24 sata. Miriše neprikosnoveno sofisticirano i luksuzno.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *