Main Menu

Šta bh. voditeljice najradije nose, šta je moda za njih, gdje se odijevaju: Od pijace do butika

Televizijske voditeljice oduvijek su privlačile veliku pažnju javnosti. Osim onoga što nude gledaocima u emisijama, u neku ruku one su i modne trendseterice. Obično se prati kako se i šta odijevaju, što je za mnoge dame inspiracija pri kreiranju vlastitog modnog stila.

Uživa u odijelima
Maja Miralem, urednica Muzičkog i revijalnog programa BHT 1, osim iznimnom profesionalnošću, pažnju plijeni i svojim modnim kombinacijama.

– Najviše volim da nosim i najbolje se osjećam u totalno sportskim varijantama. Ponekad se znam šaliti da bi u dresscode uvela trenirku, mada, naravno, to nije primjereno. Ipak, udobnost prije svega. Ali kroz svoj posao sam stvarno imala priliku da promijenim i svoj stil odijevanja te, zahvaljujući nekim divnim događajima za koje su me spremali dizajneri i pomagali mi pri izboru odjevnih kombinacija, ja sam malo i promijenila stil. Tako da u posljednje vrijeme, a valjda to i s godinam ide, uživam stvarno u odijelima. Pogotovo što odijela više nisu onako klasična, kako smo ih nekada davno percipirali – ozbiljna i kruta. Volim male crne, bijele i crvene koktel haljine. Generalno volim suknje i haljine, dok još valjda nisam prestara pa mogu da ih nosim. Uživam u njima. Koristim se svakom prilikom da na bitnim događajima nosim i promovišem bh. stil i dizajnere i baš sam sretna što i oni meni uvijek izađu ususret i vide u meni nekoga ko ih može iznijeti – govori Miralem za „Avaz“.


Tanja Đurović. Nova BH

Zerina Voloder, urednica i voditeljica TV Alfa, ističe da modu i stil doživljava kao produžetak vlastite kreativnosti i radosti do izražavanja osobnosti, odnosa prema stilu, sebi i svijetu.

– Najbolje mjesto za šoping za mene je ono u kojem su cijene pristupačne, i mjesto na kojem mogu pronaći za sebe sve što je potrebno. Kada je riječ o odjevnim kombinacijama, na prvo mjesto danas stavljam udobnost. Šoping volim kao i sve žene, vjerujem, ali danas vrlo malo vremena imam da se posvetim, kao što je to bilo ranijih godina, kada je šoping trajao i po nekoliko sati.

Trenutno u šoping idem prema potrebi, mada ženi uvijek treba nešto. Privatno volim neki casual stil, jeans majica ili košulja u kombinaciji s patikama, u tome se najudobnije osjećam. Oblačim se prilično spontano – otvorim ormar, a onda nekako dnevno raspoloženje „diktira“ i dnevnu kombinaciju. Pamuk i lan su materijali koje najviše preferiram. Kada je riječ o bojama kombinacija, to su najviše neutralne boje, koje upotpunim s dobrim nakitom.

Također, lepršava košulja predstavlja must have komad, koji je trend kojem sam se i ja pridružila.

Ide nam i lijepo vrijeme, tako da su haljine i suknje neizostavni dio mojih kombinacija.

Kada govorimo o studijskom oblačenju, to je sve u zavisnosti od emisije. Televizija zahtijeva malo veselije i jače boje, pa tako uvijek kombinaciju upotpunim nekim dobrim sakoom u jačoj boji – govori Voloder.

Od patika do čizama
Tanja Đurović s Nove BH ističe kako preferira casual stil s primjesom elegancije.

– Generalno volim da oblačim i nosim jako udobne i kvalitetne stvari bez obzira na marku. Volim da se igram i da kombinujem razne boje, dezene i materijale, mnogi mi često kažu da određene kombinacije samo ja mogu da iznesem i da je nerijetko ono što iskombinujem nespojivo, ali eto ja volim drugačije i da budem u tome Ja.

Garderobu, kao i obuću, kupujem svuda, od pijace, internet stranica do markiranih butika, ovisno šta mi se dopada ili šta u tom momentu želim. Nemam problem s tim da li je nešto skupo ili jeftino. Veliki sam obožavalac obuće, od patika do čizama, različitih modela i materijala. Što je drugačije, šarenije, to mi je privlačnije. Nikada nisam po cijenu svega pratila trendove, jer imam svoj trend. Svaki odjevni predmet ima svoju marku koju ja volim. Naravno, volim da nosim i promoviram domaće brendove – ističe ona.

Među najelegantije voditeljice ubrajaju se i Adrijana Kurtišaj-Bikić s OBN-a, Nikolina Veljović s Federalne TV, a Minela Jašar-Opardija s N1 privlači pažnju zanimljivim modnim kombinacijama.


Maja Miralem. Društvene mreže

Kupovina “na prvi pogled”
Lana Stanišić s Face TV-a ističe da je njoj osjećaj elementaran u oblačenju.

– Volim se osjećati dobro i tome sve podređujem. Ne bih se mogla nazvati osobom kojoj trendovi diktiraju način oblačenja, posebno što su prolazni, a stil se gradi kroz osobnost i samoosjećaj. Prilike su svakako nešto što diktira vrstu odjevnih predmeta, tako da ću u svečanoj prilici ispoštovati dresscode, ali se privatno najbolje osjećam u sportskoj odjeći, farmerkama, a ono što najviše volim su sunčani dani radi haljinica i kratke, lagane odjeće koja nudi osjećaj slobode.

Volim kupovinu “na prvi pogled”, jer tada izaberem najbolje stvari i tim stvarima sam uvijek zadovoljna. Duge kupovine su obično one kada se nešto “mora” uzeti, a tada budem najmanje zadovoljna, iako sam potrošila najviše vremena.

Tako da volim izgledati dobro, ali volim i udobnost i lagodnost, jednostavnost, od trendova uzimam samo ono što mi stilski odgovara – govori nam atraktivna Lana.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *