Main Menu

Trikovi kako vrlo jednostavno ukloniti neugodan miris iz obuće

Da biste svoju obuću održali što duže bez mirisa, najvažnije je da se pobrinete da su vam obuća, čarape i stopala suhi. Naravno, s vremenom će se ipak uloviti neki miris, ali ne očajavajte, postoje rješenja.

Suhe cipele
Prije nego što počnete s čišćenjem, pobrinite se da su cipele potpuno suhe. Ako je obuća vlažna ili mokra od svakodnevnog nošenja, vježbanja ili loših vremenskih uvjeta, napunite je zgužvanim novinama i pustite da se osuše na zraku.

Ako se smrad zadrži nakon što ste obuću sanirali dezinficijensima, isprobajte ove metode kod kuće:

Napunite dvije čarape sodom bikarbonom, zavežite ih na vrhu i utaknite po jednu čarapu u svaku cipelu. Ostavite neka stoji tako preko noći.

Da biste se riješili bakterija i gljivica koje uzrokuju smrad, poprskajte unutrašnjost cipele dezinfekcijskim sprejem. Također možete posipati prašak za noge ili prašak za pecivo unutra za sličan efekt.

Hladna voda
Neka obuća može se prati u mašini za veš. Slijedite upute za postizanje optimalnih rezultata. Općenito, većinu cipela koje se peru u mašini treba nježno prati hladnom vodom i blagim deterdžentom. Uvijek pustite da se osuše na zraku.

Spriječite budući smrad držanjem cipela suhima i često mijenjajte parove koje nosite.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *