Main Menu

U Hercegovini se pitaju je li iko ostao u Bosni, ni kiša nije otjerala turiste sa Starog mosta

Brojni naši građani su odlučili Praznik rada provesti u južnijim krajevima, uglavnom, u Hercegovini, od Mostara do Neuma. Svjedoče tome duge kolone vozila od Sarajeva prema Konjicu i dalje, koje su zabilježene i tokom jučerašnjeg dana.

Također, turistički radnici nam potvrđuju da su smještajni kapaciteti, pogotovo, u Mostaru prilično popunjeni, a značajan broj građana se odlučio na to da u ove praznične dane posjete brojne prirodne i kulturno-historijske znamenitosti u Konjicu, Jablanici, Mostaru, Stocu, Počitelju, Blagaju…

Naša ekipa je zabilježila ogromne gužve u staroj gradskoj jezgri Mostara. Rijeke ljudi se od jučer slijevaju u taj dio, kazali su nam turistički radnici u blizini Starog mosta.

-Ima jako puno stranih turista, pretežno su to grupni dolasci, značajan je broj turista iz Srbije i Hrvatske, ali danas dominiraju domaći. Baš smo se danas šalili je je li iko u Bosni ostao da nije došao u Hercegovinu- kazala nam je uposlenica jedne suvenirnice.

Ni kratkotrajna kiša koja je u poslijepodnevnim satima padala u Mostaru nije omela turiste koji su željeli vidjeti Stari most, jedan od najljepših spomenika na svijetu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *