Main Menu

Za ovakav posao niste čuli: Zarađuje ogromne pare dajući imena bebama

Tejlor Hamfri (Taylor Humphery) iz Njujorka je poznata po tome što zarađuje na račun svojih “kumovskih” odnosa.

Ova poduzetnica ima iskustvo u marketingu i opčinjena je imenima za bebe, a 2015. godine joj je pala jedna specifična ideja na pamet.

Tada je pokrenula vlastiti biznis i otvorila agenciju za davanje imena bebama. Agencija pod nazivom “What’s In a Baby Name” godinama radi više nego dobro.

Roditelji koji ne mogu da se odluče za ime svog djeteta, javljaju se Tejlor za konsultacije.

Od želje roditelja razlikuju se i cijene usluga koje se kreću od 1.500 dolara za telefonske konsultacije i izradu liste imena do istraživanja rodoslova roditelja i izbor imena nasljednika prema njihovom mišljenju, koje košta čak 10.000 dolara.

– Moj posao je da predložim listu imena po narudžbi na osnovu upitnika koji roditelji treba da popune o zajedničkim sklonostima, važnim intimnim događajima… Tako je jedna beba dobila ime Parks jer su se njeni roditelji prvi put poljubili u gradu Parker – objasnila je Tejlor.

Tokom protekle godine, kao što mi u narodu kažemo “kumovala je” skoro sto puta, a zaradila je, kako kaže, više od 150.000 dolara.

– Obraćaju mi se roditelji koji čekaju treće ili četvrto dijete i koji su očito ostali bez ideja za imena i jednostavno, perfekcionisti su. Ukoliko ipak ne izaberu ime koje sam ponudila, bebe često imaju dva, od kojih je srednje obično moj izbor – ističe Tejlor, prenosi “Super žena”.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *