Main Menu

Za pametnije dijete: Jednostavna rutina koju bi trebalo da uvedete

Možda jedno od najtežih pitanja je šta je zapravo potrebno da bismo odgojili pametno i dobro dijete? Stručnjaci su došli do zaključka koji ukazuje na to kako je magični ključ upravo u rukama samih roditelja, a jedna važna navika temelj je svega.

Oduzima malo vremena
Najbolja stvar je ta što ona oduzima samo 15 minuta dnevno, a doslovno je svaki roditelj može prakticirati zajedno sa djetetom. Reč je o čitanju.

Istraživanja su pokazala kako samo 15 minuta čitanja dnevno može pomoći vašem djetetu da postane pametnije. Osim što će proširiti svoj vokabular riječi, također će razvijati i maštu koja je vrlo važna za njegov daljnji razvoj. Isto tako, stručnjaci potvrđuju kako čitanjem mozak vašeg djeteta doslovno raste.

Razvoj inteligencije
Što mu više čitate više doprinosite razvoju inteligencije samim tim i veću sposobnost logičkog zaključivanja. Neke studije pokazale su i kako će se, ako mu svakodnevno budete čitali, ponašanje vašeg djeteta značajno popraviti.

Naime, kad čitate naglas, poboljšavate sposobnost djeteta da se bolje koncentriše i usmjeri svoju pažnju, a to su vještine koje će mu definitivno trebati kad jednom krene u školu, ali i kasnije u životu. Zato odvojite to malo vremena u uradite veliku stvar za vaše dijete.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *