Main Menu

Žena kojoj nedostaje seks ponaša se upravo ovako

Kao što se lako prepozna kada je žena zadovoljna, odnosno da je prošle noći sigurno imala seks, tako se može provaliti i kada dugo nije imala seks, i to upravo po suprotnim karakteristikama.

Govor tijela
Žena kojoj fali seks, koliko god se trudila da sakrije svoje nezadovoljstvo, odat će se govorom tijela i stalnim neraspoloženjem.

Seks djeluje opuštajuće pa će žena koja je seksualno ispunjena biti opuštena i to će se primijetiti u njenom hodu, odnosno, zanosit će kukovima kad hoda, dok će žena kojoj fali seks izgledati stegnuto.

Pored toga, zbog nedostatka oksitocina, hormona koji se luči prilikom orgazma, a djeluje kao prirodni sedativ, žena koja nema seks imat će loš san i bit će neispavana.

Ako apstinencija potraje dugo, počet će da se vide ozbiljnije posljedice od nedostatka sna i žena može izgledati starije.

Seks je jedan od glavnih okidača za lučenje hormona sreće – endorfina. Zbog nedostatka ovog hormona žene mogu biti jako nezgodne, pa će često imati izljeve besa prema ljudima koji su je samo poprijeko pogledali.

Nedostatak samopouzdanja
Nedostatak seksa značajno utječe i na samopouzdanje, pa će žene kojima seks fali imati i nedostatak samopouzdanja.

Kada vidite da žena izgleda umorno, nervozna je, frustrirana, bijesna i nema samopouzdanja – nemojte se svađati sa njom, već joj ponudite seks ili barem kafu, razumjet će poruku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *