Main Menu

Znate li čemu služi čep na vratima automobila?

Automobili posjeduju niz dodataka za koje mnogi vozači ni ne znaju.

Konstrukcije automobila se od svojih početaka optimiziraju kako bi se što bolje nosili s uvjetima u kojima će se događati eksploatacija, ali i sa standardima koje su propisala državna tijela. Automobil mora biti pouzdan i siguran, a mora i potrajati.

Kad je potonje u pitanju, od najveće pomoći su brojna konstrukcijska rješenja koja će omogućiti automobilu da potraje. Kad je u pitanju limarija, najvažnija je borba protiv korozije.

Otvori za ispuštanje nakupljene tekućine
Kako ona podrazumijeva i stvaranje suhe okoline koja je manje agresivna, karoserija ima niz odvodnih kanala. Nalaze se i u vratima, a to znači kako će u donjem dijelu biti otvori za ispuštanje nakupljene tekućine.

Nakon jake kiše ili nakon posjeta autopraoni u vratima će se nakupiti vode. Jednostavnim potezom nju ćete izbaciti van. Na autima koji nemaju stalno dostupne otvore potrebno je ukloniti čep i pustiti da izađe voda koja se nakupila u odvodnom kanalu.

Isti takvi kanalići se nalaze ispod vjetrobrana i prtljažnika, a nerijetko se začepe što može prouzročiti brojne probleme.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *