Main Menu

“Zvezde Bosne”

U finalu “Zvezda Granda“, najgledanijeg muzičkog šoua u regionu, čak je devet pjevača iz Bosne i Hercegovine – od njih dvadeset. Kompletna ova sezona je u dobroj mjeri protekla u znaku talentiranih pjevača iz naše zemlje.

Oni malo zlonamjerni reći će – a, ruku na srce, govorili su i do sada – da su „Zvezde Granda“ jedino takmičenje u kojima Bosanci i Hercegovci pobjeđuju. Referirajući se pri tome uglavnom na popularne sportove.

A pobjeđuju zato što njima za takmičenje i uspjeh u njemu ne treba država. Njima je Bog dao talent i oni su ga uglavnom od svojih sredstava usavršavali pa su stigli tamo gdje jesu.

Da je, kojim slučajem, država ili neko ministarstvo uključeno u ovu priču, teško da bi nešto bilo od toga. Vidimo to na mnogim primjerima – od sporta do kulture.

S druge strane, svi ovi bh. takmičari će vam reći da idu u komšiluk da se takmiče i da traže svoju sreću, jer u Bosni i Hercegovini ovakvo takmičenje ne postoji. Ne takvo, već ni slično.

Ostaje nam da se putem TV ekrana divimo njihovom talentu i da usput gledamo kako u ovoj zemlji odumire sve što nije goli politički interes.

A i ona stara „Kroz Bosnu ne pjevaj“ više ne stoji. Jer mladim talentima nije ostalo ništa drugo, već da u želji da izgrade muzičku karijeru pjevaju daleko od kuće. A sutra će mnogi lamentirati kako muzička scena u našoj zemlji ne postoji. Što li, Bože?


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *