Main Menu

Greške prilikom šminkanja

Mnoge žene vole da se šminkaju, međutim, često se desi da naprave neku grešku ili pretjeraju u nanošenju šminke.

Previše svijetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled. Iako šminka mnogima uopšte nije potrebna, ipak, većina njih ne može da zamisli da izađe iz kuće, a da prethodno ne nanese šminku.

I, zaista, šminka nas često osvježi, a uglavnom sakrije i nedostatke u izgledu. Međutim, ukoliko imate običaj da prilikom šminkanja pravite određene greške, to može loše da izgleda.

Šminkeri objašnjavaju koje greške su neoprostive i šta bi trebalo da radite da biste uvijek izgledali sveže i mladoliko.

Mat puder
Kako starimo, koža gubi elastičnost i proizvodi manje ulja, kaže šminkerka Mendi Brajs. Korištenje guste podloge sa mat završnom obradom samo će istaći bore. Umjesto toga, specijalista je savjetovao korištenje kreme ili seruma hidratantnog sastava. Još jedan važan korak u šminkanju je priprema kože za nanošenje podloge: potrebno je da lice dobro očistite i hidrirate ga kremom.

Previše rumenila
Prejako rumenilo na obrazima učinit će šminku neprirodnom i vulgarnom, upozorila je šminkerka Meri Vinkenverder. Treba ga nanositi mekanom četkom, kao što je kabuki. Da biste to izbjegli obavezno otresite višak rumenila sa četkice. Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svijetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Ajlajner na donjem kapku
Nepravilna upotreba ajlajnera može da naglasi tamne podočnjake i bore. Vizažistkinja Viktorija Dipjetro savjetovala je da se ajlajner ne stavlja na donji kapak ispod trepavica. Neophodno je ocrtati samo konturu gornjeg kapka i ugla oka.« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *