Main Menu

Instagram uveo “Quiet Mode” za pauziranje notifikacija

Aplikacija Instagram je nakon višemjesečnog testiranja dobila način za privremeno utišavanje push notifikacija u trenutku kada korisnik želi “odmoriti” ili spriječiti ometanja.

Riječ je o funkciji pod nazivom „Quiet Mode“, koja će slati automatske odgovore onima koji pokušaju kontaktirati korisnika putem ove platforme te će ih obavijestiti da notifikacija nije isporučena.

Kasni sati
Instagram će posebno motivirati tinejdžere da koriste „Quiet Mode“ funkciju kada se ustanovi da koriste aplikaciju u kasnim satima. Međutim, nije navedeno o kojem vremenskom periodu korištenja je riječ, kao ni šta se podrazumijeva pod “kasnim satima”.

I drugi će znati
Portparolka kompanije Meta, Liza Crenshaw, za The Verge je rekla da će se notifikacija pojaviti nakon “nekoliko minuta”.

Također, u statusu će biti prikazan natpis “in quiet mode” (u tihom modu), kako bi drugi znali da je korisnik aktivirao funkciju. S druge strane, kada korisnik isključi funkciju, dobit će sve propuštene notifikacije. Baš kao što je slučaj s Quiet Mode funkcijom na Facebooku, korisnik može programirati specifične periode u kojima će se funkcija automatski aktivirati.« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *