Main Menu

Kako danas izgledaju najveći zavodnici bivše države

Mnoge dame maštale su o ovim najvećim zvijezdama bivše Jugoslavije. Ne samo da su bili šarmantni i harizmatični, već su se mogli pohvaliti i mišićavim stasom, ali i što je mnogo važnije, pravim džentlmenskim stavom.

Ostavili su veliki trag i svijetu muzike i glume, a za mnoge od njih godine su samo broj. I dalje su veoma aktivni i žive život punim plućima.

Vlado Kalember

Odrastao je i školovao se u Zagrebu. Iako mu je prva ljubav bila slikarstvo, zbog djevojaka je odlučio da počne da se bavi muzikom. Žene su ga obožavale, a muškarci mu zavidjeli.

Zajedno sa Izoldom Barudžijom predstavljao je Jugoslaviju na Pjesmi Evrovizije 1984. godine. Popularnost je stekao osamdesetih godina 20. vijeka pjesmama „Ana“, „Ja nisam kockar“, „Vino na usnama“…

Na vrhuncu slave grupe „Srebrna krila“ dobijao je hiljade pisama, žene su ludjele za njim, na njegovim nastupima su padale u nesvijest. Pričalo se kako je jedan poštar u njegovoj ulici morao da nosi samo njegovu poštu, dok su ostali raznosili poštu komšija.

Vlado je bio veliki džentlmen, te nikada nije želio da otkrije koliko žena je osvojio, čak je tvrdio da je često bio usamljen. Bio je neko vrijeme u vezi sa Lokicom Stefanović iz čuvene plesne grupe koja je pratila Zdravku Čolića.

Vinyl Album - Vlado Kalember - Vino Na Usnama - Jugoton - Yugoslavia

Kalember progovorio o razvodu od Ane Rucner / Bljesak.info | BH Internet  magazin

Dugo je važio za vječnog neženju i najvećeg šarmera na estradi, sve dok se 2006. godine nije oženio 30 godina mlađom violončelistkinjom Anom Rucner. U avgustu iste godine su dobili sina. Nerijetko su nastupali zajedno, a svojim skladnim odnosom prkosili tabloidima koji im zbog generacijske razlike nisu predviđali dugovječan brak. Ali, i nakon razvoda ostali su u dobrim odnosima, te često zajedno putuju.

Zdravko Čolić

Ova muzička legenda je jedna od naših najvećih zvijezda ikada! On je uveo potpuno novi pravac na scenu, a žene su doslovno padale u nesvijest, kada bi ga vidjele. Bodrile su ga srčano i kad je 1973. godine je sa pjesmom „Gori vatra“ predstavljao Jugoslaviju na Pjesmi Evrovizije u Luksemburgu.

Dvije godine kasnije osvojio prvo mjesto na „Beogradskom proleću“ sa pjesmom „April u Beogradu“, kao i na „Vašem šlageru sezone“ sa numerom „Zvao sam je Emili“. Postao je nerazdvojan tandem za čuvenim lokicama, dok se nisu posvađali.

Iako od žena nije mogao da se odbrani, Čola je volio samo tri puta. Prvu dugu vezu od četiri godine je imao sa Jasnom Dulić, balerinom iz grupe „Lokice“. Sljedeća veza je trajala sedam godina sa manekenkom iz Rijeke, Elizabetom Vidas, koja je, pored supruge, jedina žena koju je poljubio u javnosti. Sa Aleksandrom se zabavljao 11 godina i 1. maja 2001. godine su se vjenčali. Imaju dvije kćerke.

Frano Lasić
Iako je završio fakultet za inženjera, Frano Lasić se nikada nije bavio ovim poslom. Njegove brojne obožavateljke, rekle bi: “tako je i bolje”. Bez obzira je li pjevao legendarnu pjesmu “Zagrljeni“ Đele Jusića, ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom “Kiklopu”, žene su ga voljele.

Ovome Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom obožavateljki na manjka ni u 64 godini života.

Momčilo Bajagić Bajaga

Frontmen grupe „Bajaga i instruktori“ stekao je nevjerovatnu popularnost širom zemalja bivše Jugoslavije. Prije ove grupe Bajaga je kao ritam gitarista svirao sa grupom „Riblja čorba“. Za to vrijeme žene širom bivše Juge ludjele su za njim i napamet znale stihove hitova „Sa druge strane jastuka“, „Plavi safir“, „Tamara“, „Tišina“, „Zažmuri“…

Svoju karijeru je isključivo gradio na dobroj muzici koju je stvarao, vješto izbjegavajući skandale. Sve ove godine on je volio jednu ženu – Emiliju, koju čuva daleko od očiju javnosti. A onda je kao bomba odjeknula vijest da se u tajnosti i razveo nakin 40 godina braka.

A nedugo nakon razvoda kao bomba odjeknula je vijest da je Bajaga već prebolio krah braka i pronašao sreću pored misteriozne brinete koja ne voli da se eksponira.

Žarko Laušević

Žarko je važio za opasnog momka i pravog zavodnika, pa su žene padale sa nogu kada bi ga ugledale. Iako ga dugo nije bilo na glumačkoj sceni, Laušević se maestralno vratio na scenu, a njegov šarm je još uvijek tu. A i šta reći o čoveku koji je glumio u filmu koji se zove „Šmeker“?

Bio je naročito popularan 80-ih godina prošlog veka. Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju.

U julu 1993. godine Žarka i njegovog brata Branimira su napali huligani. Glumac je, u samoodbrani, ubio dvojicu i trećeg ranio. Služio je kaznu u zatvoru, onda jedno vrijeme živio u Njujorku, da bi se presuda više puta mijenjala, sve dok na na kraju nije pomilovan.

Glumac je svom advokatu jednom prilikom rekao: „Ne osjećam katarzu. Sa ovim ću morati da živim cijeli život. Nesreća je ostala ista i u mojoj duši i u duši porodica nastradalih. Nakon 15 godina 2014. je ponovo došao u Srbiju.

Glumac je prvo bio oženjen Majom koja mu je rodila kćerku Asju i sina Dušana. Međutim, ljubav nije potrajala, te su 1994. godine razveli, a supruga je sa djecom otišla u Ameriku.

Drugu ženu Anitu je upoznao na snimanju filma „Boj na Kosovu“. Iako se Žarko u nju zaljubio, tada se među njima nije ništa dogodilo. Anita se ubrzo udala i rodila je kćerku Andreu. Dok je glumac bio u zatvoru, ona se razvela, pa su se 1999. godine vkenčali i zajedno otišli u Ameriku. U međuvremenu su dobili kćerku Janu.

Od 2017. Žarko je napravio ogroman povratak na našu glumačku scenu i zaigrao maestralno u ostvarenjima „Senke nad Blakanom“, „Državni službenik“…

Krajem avgusta javnost je pogodila vijest o bolesti legendarnog glumca Žarka Lauševića, koji je završio u bolnici „Bežanijska kosa“ nakon što su mu ustanovili problem sa plućima. Nakon boravka u toj ustanovi, Laušević je pušten na kućno liječenje.

Uprkos dijagnozi Žarko ne prestaje da radi.

Goran Bregović

Brega je zaslužan što je nastalo „Bijelo dugme“, jedan od najutjecajnijih i najpoznatijih rok sastava bivše Jugoslavije. Tokom svoje karijere punili su mnogobrojne stadione, te oni predstavljaju bend koji je ujedinio sve slojeve i strukture društva.

Od trenutka kada se kao tinejdžer pojavio u svijetu muzike, pa sve do danas žene ga obožavaju. Jednom prilikom ispričao je da se strast prema ženama rodila sa svega 17 godina kada je svirao u jednom striptiz baru i bio ponosan što ima prilike da vidi više golih žena nego njegovi vršnjaci tada.

U to vreme uplovio je u vezu sa javnosti nepoznatom Jasenkom, a iz te ljubavi rodila se njegova prva kćerka Željka i tako je u ranim dvadesetim postao otac. Od poznatih žena pričalo se da je bio s Majom Sabljić, Alkom Vuicom, Ljijljanom Ticom, Katarinom Radivojević.

Onda se 1993. godine skrasio i oženio dugogodišnjom djevojkom, bosanskom manekenkom Dženanom Sudžukom. Ceremonija je održana u Parizu. Imaju tri kćerke

Bregović poseduje veliki broj nekretnina, ali najviše vremena provodi u Beogradu zbog muzike, kao i u Parizu, gdje se nalaze njegova žena i kćerke.

Alen Islamović

Alen Islamović proslavuio se kao pjevač u bendovima “Divlje jagode”, “Bijelo dugme” i “4 Asa”.

Zvijezde je dotakao nakon što je prihvatio Bregovićevu ponudu i u novembru 1986. objavio ploču pod naslovom „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo“. Do tog momenta rok bendovi i izvođači mogli su samo da sanjaju o milionskom tiražu i albumu na kome je svih devet pjesama postalo hitovi. Na toj ploči su, pored naslovne, bile i numere „Zamisli“, „A i ti me iznevjeri“, „Hajdemo u planine“, „Ružica si si bila“ i druge.

Diskografija – Alen Islamović

Premda su mnoge žene uzdisale za ovom rok zvijezdom, Islamović je od svoje 22. godine vjeran svojoj Marijani. Naime, upoznali su se kada je njoj bilo samo 16 godina, ali su odlučili da ostatak života provedu zajedno. Iz te ljubavi su se rodile kćerke Una i Lara.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *