Main Menu

Komšije imaju samo riječi hvale za Zdravka Čolića

Bivši sugrađani Zdravka Čolića iz Sarajeva za legendarnog pjevača imaju samo riječi hvale i svi ga se sjećaju samo po najljepšem.

Dok je živio u tom gradu, Čola se nije isticao, niti pravio važan, iako je još u to vrijeme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu.

Pjevač je stanovao u sarajevskom naselju Grbavica, a jedna od njegovih komšinica sa osmijehom se prisjetila bivšeg komšije.

– Eh, kad bi svi bili ko naš Čola, gdje bi nam kraj bio? Uvijek ga se sjećamo po lijepom. Žao nam je što ponekad ne svrati, ipak je ovdje proveo najljepše godine. Odavde potiče i pola života je ovdje proveo. Djevojke su ludile za njim, dolazile su ovdje i lupale mu na vrata da im otvori i da ih pusti u stan. Cijela zgrada nam je bila u grafitima, pisale su mu ljubavne poruke i ostavljale poklone. Tri ili četiri puta smo morali da krečimo, ali nema veze. On je i veliki humanitarac i ima veliko srce. Slava ga nikad nije ponijela. Kad je završen nesretni rat, stan u našoj zgradi je odlučio da pokloni svom dobrom prijatelju iz Visokog, koji je postao ratni vojni invalid i koji je ostao bez svoje imovine. Voli Čola Sarajevo, poslije je kupio još ljepši i veći stan na Koševu – ispričala nam je ljubazna Sarajka.

Zgrada u kojoj je Čolić kupio stan 2013. godine nalazi se u Ulici Koševo. Komšije su rekle da stan ima skoro 90 kvadrata i za njega je pjevač tad iskeširao oko 170.000 eura.

– Čolin stan je jedan od najvećih u toj zgradi. Lokacija ne može biti bolja, prekoputa je “Park svetlosti” i pogled je fantastičan. Vidio sam ga nekoliko puta, ali rijetko dolazi ovdje, čovjek ima puno obaveza. Koliko se sjećam, kad je on kupio stan prije 11 godina, kvadrat je bio oko 2.000 eura. Sad je skoro duplo više, tako da bi odlično prošao kad bi ga prodao, ali mislim da on to neće da uradi. Ovdje svi imaju samo lijepe riječi za njega, čovjek je car i ponosni smo što nam je komšija – završio je komšija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *