Main Menu

Magična ostrva u BiH koja nemaju konkurenciju u svijetu

Blizu Bihaća, u naselju Račić, smjestila se turistička atrakcija Japodska ostrva. Ovo čudo prirode predstavlja kulturno-arheološko područje, okruženo zelenilom i plavom kraljicom – rijekom Unom.
Japodski otoci nevjerovatna su turistička atrakcija Bosne i Hercegovine, smještena tik uz hrvatsku granicu. Ade povezane drvenim mostićima teritorijalno se graniče s prekrasnim Nacionalnim parkom Una, jednim od tri nacionalna parka u Bosni i Hercegovini.

Taj je park svojim bojama, zvukovima i slikama obilježio zapadni dio Bosne gdje se smjestio, a zanimljivo je da je samo 40-ak kilometara udaljen od Nacionalnog parka Plitvičkih jezera. Pripada Unsko-koranskoj zaravni i obuhvata doline rijeka Une i Unce.

Pet rječnih ostrvaca, tj. ada nedaleko od Bihaća, u mjestu Račić, po ljepoti nemaju konkurenciju u svijetu. Povezana su drvenim mostićima, a kroz njih protiče, stvarajući kaskade, rijeka Una, piše Punkufer.hr.

Sređen turistički centar Japodski otoci sastoji se od uređenog parkinga, restorana ispod kojeg čujete šuštanje rijeke, beach bar i velikog prostora za kampovanje. U skladu s prirodnom ravnotežom, svi su objekti pretežno drveni, a planirana je i rekonstrukcija japodskog naselja, onakvog kakvo je nekad postojalo na tim prostorima.

Uz sve ljepote koje nude Japodski otoci, posebno oduševljenje i doživljaj stvara smještaj koji se tamo nudi. Kućica na drvetu koja će vas vratiti u djetinjstvo i bajke u kojima ste tada uživali. Osim toga, tu su pravi luksuzni drveni bungalovi, koji će dodati komfor u vaš boravak, a možete ponijeti i spostveni šator. Možete da spavate i u apartmanima ili vikendicama.

Japodski otoci idealan su izbor za porodični, romantični, ali i odmor s društvom. Djeca se tamo mogu zabavljati u raznim igrama poput fudbala, badmintona ili pravljenja kula u pijesku. Odraslima će rafting ili kanu safari na Uni i ostale rječne avanture poslužiti kao dobra sportsko-adrenalinska kombinacija za teambuilding, proslavu rođendana, momačko ili djevojačko večer…« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *