Main Menu

Napitak koji žene zovu botoksom

Pije se uvečer, rastvara masti dok spavate i osvježava ten

Jedan napitak postao je viralan za vrlo kratko vrijeme jer je veliki broj žena potvrdio da su nakon redovne konzumacije primijetile da im je ten ljepši, a ujedno su i brže gubile kilažu.

Magični napitak
Stalno govorimo – eh, da postoji čarobni napitak koji preko noći topi kilograme. No, šta ako postoji? I ne samo to, već i poboljšava stanje kože i lica, toliko da ga neki zovu i botoksom u čaši.

Sigurni smo da znate da je za lijep i svjež ten i prevenciju bora jako bitno i šta unosite u organizam, a ne samo kakva vam je genetika i beauty rutina, a nerijetko isti činioci utječu i na vitalnost cjelokupnog organizma.

Zato ne čudi što je jedan napitak postao viralan gotovo preko noći, a hiljade žena potvrdile su da primjećuje osjetnu razliku kako kada je riječ o licu tako i kada se radi o tijelu.

Sastojci:
2 očišćene narandže

4 do 6 mrkvi ili pola pakovanja malih mrkvi

3 cm isječenog đumbira

1/3 šolje vode

Priprema:
Sve namirnice stavite u sokovnik, a potom ih procijedite. Ukoliko nemate aparat za hladno cijeđenje, dobivenu smjesu možete procijediti kroz gazu ili pamučnu čistu krpu.

Konzumira se jednom dnevno i idealno bi bilo pred spavanje, kako bi zdravi sastojci odradili svoju “magiju”. Ukoliko vam je kombinacija jaka, najbolje je krenuti tri puta sedmično, pa postepeno povećavati, a već kroz mjesec vidjet ćete promjenu u izgledu kože i tijela.

Zašto ga zovu botoksom u čaši
Veoma je prosto… svi ovi sastojci bogati su vitaminom C i pokreću proizvodnju kolagena koji je poznat da utječe na ljepotu kože, kose i noktiju.

Naučno je dokazano da vitamin C povećava sintezu proteina kolagena, koji služi za obnavljanje oštećene kože. Kada vitaminu C iz narandže i đumbira dodamo i vitamin B iz mrkve, dobivamo formulu koja sjajno djeluje na cjelokupan izgled našeg lica.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *