Main Menu

Ovo su najčešće greške kod šminkanja

Svrha šminke je prikriti nedostatke u izgledu, ali kada je loša i neodgovarajuća može učiniti da izgledate starije. Šminkeri su naveli najčešće greške i otkrili tehnike koje će vam pomoći da izgledate svježe i mlado.

Mat puder
Kako starimo, koža gubi elastičnost i proizvodi manje ulja, rekla je šminkerka Mendi Brajs (Mandy Bryce). Korištenje guste podloge s mat završnom obradom samo će istaći bore. Umjesto toga, specijalista je savjetovao korištenje kreme ili seruma hidratnog sastava. Još jedan važan korak u šminkanju je priprema kože za nanošenje podloge: potrebno je dobro očistiti lice i hidrirati ga kremom.

Previše rumenila
Prejako rumenilo na obrazima učiniće šminku neprirodnom i vulgarnom, upozorila je šminkerka Meri Vinkenverder (Mary Winkenwerder). Treba ga nanositi mekanom četkom, kao što je kabuki. Da biste to izbjegli obavezno otresite višak rumenila sa četkice. Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svijetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Ajlajner na donjem kapku
Nepravilna upotreba ajlajnera može naglasiti tamne podočnjake i bore. Vizažistica Viktorija Dipjetro (Victoria Dipietro) savjetovala je da se ajlajner ne stavlja na donji kapak ispod trepavica. Neophodno je ocrtati samo konturu gornjeg kapka i ugla oka.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *