Main Menu

Pravilo 2-2-2 spašava brak

Da li se sjećate kada ste posljednji put vi i vaš partner izašli napolje sami, otišli u restoran, kino ili šetnju? Bračni terapeuti i stručnjaci za odnose bi vam rekli kako kvalitetno vrijemena sa supružnikom može da ojača vašu zajednicu, porodicu, ali nekako, kada “životna zauzetost” okupira vaše misli i vrijeme, međusobno vrijeme je prva stvar koja izgleda da padne na stranu.

Kvalitetno vrijeme
Stvaranje mjesta za kvalitetno vrijeme moglo biti važnije nego što mislite, pa bi bilo dobro da probate pravilo 2-2-2?

Bilo da ste mladenci koji žele da ojačaju svoju vezu ili par koji je godinama zajedno u nadi da će se ponovo povezati jedno s drugim, pravilo 2-2-2 bi moglo biti vrijedno pokušaja. Pravilo glasi: svake dvije sedmice izađite uvečer, svaka dva mjeseca otputujte negdje na vikend i svake dvije godine bar na sedam dana sami.

Psihoanalitičarka i bračna savjetnica Kimberli Heršenson (Kimberly Hershenson) rekla je da je radila sa klijentima koji su se skoro razveli, ali su imali velike koristi od uključivanja pravila 2-2-2 u svoje živote.

Zajednički obrok
Večeri za sastanke ne moraju uvijek da budu komplikovane. Izlazak napolje i šetnja, kuhanje zajedničkog obroka kod kuće mogu da budu jednako efikasni. Ipak, ovo vrijeme ne treba da koristite da razgovarate o problemima.

– Jednako je važno da se zabavite i opustite, uživajući u lijepom obroku ili filmu. Zajedničko putovanje može biti vježba povezivanja koliko i prilika da saznate stvari o svom partneru koje već ne znate, a romantični bijeg može biti upravo ono što vam je potrebno da udahnete novi život svom braku – objašnjava Kimberli, prenosi The List.« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *