Main Menu

Razlozi zašto se javljaju uporni tamni podočnjaci

U potrazi za ljepotom, radimo mnogo „manevara“ koji nas transformiraju, ali cijeli proces će otići u vodu ako se pojave podočnjaci. Sigurno se opravdavate ubrzanim tempom života, zastrašujućom ekologijom, a i dalje se pitate kako da se oslobodite crnih podočnjaka ispod očiju.

Nedostatak sna
Tako, na primjer, jedan od razloga je banalan nedostatak sna i prekomjerni rad. Ako je u prethodnom periodu bilo puno posla, opterećenje će biti prikazano na licu. Volite da popijete nešto jako i pušite, pa volite tamne krugove ispod svojih jezera bez dna.

Objašnjenje je jednostavno koža onih koji puše i piju alkohol brže stari i sklonija je upali i otoku. Nepravilna ishrana također skoro trenutno utječe ne samo na blagostanje, već i na stanje nježne kože ispod očiju.

Ako roditelji imaju krugove ispod očiju, onda je sasvim prirodno da se oni mogu pojaviti i kod vas – ne možete se raspravljati protiv nasljednosti. Majka priroda je odlučila da krvne sudove postavi veoma blizu pod kožu očnih kapaka, a od ovoga je već nemoguće da se otarasimo uz pomoć kozmetike.

Spoljašnji iritanti
Unutrašnji organi i sistemi mogu signalizirati tamnim sjenkama ispod očiju. Bubrezi, jetra, žučna kesa, štitna žlijezda, kardiovaskularni sistem i drugi možda žele da vam kažu da je vrijeme da se brinete i o njima.

Spoljašnji iritanti i nekvalitetna kozmetika će pomoći da se pojave krugovi. Operite lice hladnom vodom, ne zaboravite da operete šminku prije spavanja, ne trljajte marljivo nježnu kožu oko očiju, nanesite proizvode za njegu sa pamukom i pažljivo pročitajte etikete na njima.« (Previous News)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *