Main Menu

Skandali koji su obilježili 2022. godinu

Dok svi već uveliko iznose svoje želje, snove i nadanja za predstojeću 2023., na izmaku aktuelne 2022. godine još se priča o najvećim skandalima i šokovima za koje sigurno ni sami akteri nisu pomislili da se mogu desiti.

Krivo je „Provereno“
Jedan od najvećih skandala, o kojem se danima brujalo u medijima, izazvao je sukob dvije pjevačice Ane Nikolić i Milice Pavlović, koje skoro da nisu birale riječi da oblate jedna drugu. A sve zbog numere „Provereno“.

Tu pjesmu je Pavlović uvrstila na svoj album „Posesivna“, a veoma brzo je postala hit. No, Ana Nikolić je objavila demo-verziju te ju je počela predstavljati kao svoju. Bijesna Pavlović isprozivala je Nikolić, rekla joj kako se treba stidjeti i svog imena i dugogodišnje karijere, a nije poštedjela ni ostale kolege koji su, kako je istaknula, „šutjeli“ na sve to.

Pavlović: Anu Nikolić treba biti sramota

Milica Pavlović

Skandal je poprimio mnogo veće razmjere kada su se umiješale dvije muzičke zvijezde – Jelena Karleuša, koja je branila Pavlović, i Aca Lukas, koji je podržao Nikolić. Od svađe čija je pjesma, javnost se potom prebacila na priče da je Lukas narkoman, a koji je potom podsjetio Karleušu na njenu aferu s Ognjenom Vranješom i eksplicitnim slikama koje su mjesecima bile u fokusu javnosti.

Nikolić: Ne valjam se u blatu

Ana Nikolić

– Ja sam lično zvao Vranješa da ga zamolim, čak sam se i posvađao s dečkom koji je 100 posto u pravu, a sada ću da otkrijem zašto je bio u pravu i šta je ona napravila u njegovoj kući u Briselu i koga mu je poslala tamo, kakve mu je mafijaše slala kući i slično. Pa dosta je bilo – rekao je Lukas tada za „Avaz“ i dodao da ga ne vrijeđaju kada mu govore „narkomančino“, jer mu je to kompliment.

Karleuša je bila i dio skandala s modnom kućom „Balenciaga“, koja je objavila šokantnu kampanju koju su mnogi protumačili kao promociju dječije pornografije. Dok su brojne svjetske zvijezde kidale, palile i bacale komade odjeće ovog brenda, Karleuša je stala u njegovu zaštitu. Međutim, u toj želji uvrijedila je mnoge osobe ženskog spola.

Karleuša: Posvađala se žestoko i s Lukasom

Jelena Karleuša

– Ali ovaj Instagram napad na ljude koji nose „Balenciagu“ od brkatih seljanki iz kojekakvih domaćih pi*kovaca mi je apsolutni hit – samo je djelić objave pjevačice, koja je otišla potom i korak dalje i obratila se “ženama iz Bosne”.

Tada je sarkastično objavila na Instagramu:

– „Balenciagom“ su se posebne našle pogođene ženske osobe iz Bosne. Samo mi one pišu uvrede u dm-u jer imam „Balenciaga“ stvari. Izgleda da je „Balenciaga“ baš imala veliki utjecaj na živote žena u Bosni, čim ih je sve ovo s „Balenciagom“ tako lično pogodilo. Nisam znala da je ovaj bred toliko bitan i zastupljen u Bosni. Šta će sad Bosna bez „Balenciage“, ja ne znam, ali se molim za sve da što brže izađu iz ovog teškog perioda.

Nedugo zatim je obrisala sve objave, a potom je i „napala“ novinare našeg i drugih medija da su sve „izvrnuli“.

Pjevačica Selma Bajrami se, ubrzo nakon rođenja sina, rastala sa suprugom, ali je borba za starateljstvo počela tada, a traje i dalje. A najteži moment, prema pjevačicinim riječima, dogodio se 23. decembra 2020., kada je sud dodijelio sina njenom bivšem mužu.

Prljavi veš
Bajrami je ovo tek nedavno ispričala u medijima, i to kroz suze, što je šokiralo mnoge. Tada joj se svijet srušio. Nije imala novca da plaća advokata, zbog čega mu je otkazala punomoć i doživjela težak poraz.

– Tada je donesena odluka da moj sin pripadne ocu. Zbog korone sudovi nisu radili kako treba, a uvijek je bilo i kašnjenja. Malo ranije sam otkazala punomoć svom advokatu zato što nisam bila u situaciji, zbog pandemije, da plaćam, jer, kao što znate, mi pjevači smo bili ugroženi. Nisam tada imala novaca i s obzirom na to da sam se sve vrijeme branila od ovog čovjeka koji me napada godinama i koji se služi svim i svačim da mene ocrni kao majku – ispričala je Selma Bajrami.

Bajrami: Srušen svijet

Selma Bajrami

I Severina Vučković bila je u fokusu neko vrijeme, i to nakon brutalne svađe sa sestrom Marijanom. One su se sukobile u stanu u Splitu, pred očima majke, a sve je poprimilo ogromne razmjere kada su u javnosti počele iznositi prljavi porodični veš.

Dok je Severinin PR tim tvrdio da je Marijana napala pjevačicu, a da se ona sama bacala po stanu, što je potvrdila i njihova majka Ana, Marijana je okrivila Severinu da „dugo konzumira razne narkotike“ te da ne želi psihičku podršku i liječenje.

Vučković: Svađa sa sestrom

Severina Vučković

Dosad su različite verzije izlazile u javnost. Nakon što je sestra prijavila nju, Severina je tvrdila da je ona ta koja je napadnuta, a u medijima su objavljene fotografije na kojima pjevačica pokazuje svoje povrede. Majka Ana stala je na Severininu stranu, rekavši da se „Marijana bacakala po stanu“.

Uhapšen gitarista “Hladnog piva”
Prije samo nekoliko dana objelodanjeno je da je još početkom decembra zambijska policija uhapsila četiri para iz Hrvatske zbog sumnje na trgovinu ljudima, nakon što su planirali usvojiti djecu iz Konga.

Među uhapšenima je i gitarista benda „Hladno pivo“ Z. S. (Zoran Subošić, op.a.) i njegova supruga A. I. S.

 


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *