Main Menu

Zanimljiva lista: Ovo je osam najljepših žena u BiH

Naša zemlja je oduvijek bila rasadnik ljepote, pa je još iz perioda bivše Jugoslavije iznjedrila neke od najljepših misica.

Ana Mirjana Račanović-Jevtić je jedna od rijetkih koje je kompletna javnost proglasila najljepšima ikad. Ona je 2001. godine proglašena za Miss Bosne i Hercegovine i tako preko noći postala prepoznatljivo lice na našoj sceni. Ljepotica iz Semberije je neko vrijeme živjela u Sarajevu, na jednoj televiziji imala je svoj šou, pojavljivala se u reklamama domaćih brendova, muzičkih spotova, te za Eurosong iz sarajevskog studija čitala glasove iz naše zemlje. Danas je supruga i majka troje djece, a adresa im je već dugi niz godina u Njemačko

Ana Marija Jurišić je poznata kao neko ko je zaljubljenica u trening te stoga njen izgled ostavlja bez daha. Često se nalazi na listama najljepših žena u Bosni i Hercegovini.

Amra Džeko je 2000. godine sa svega 16 godina pobijedila na francuskom takmičenju “Metropolitan Top Model”. Na izboru su je primijetili modni skauti i postala je član modne agencije „Elite Model“ u Parizu.

Meri Gulin iz Zenice s adresom u Americi jedna je od najljepših manekenki iz naše zemlje. Ona je svoju liniju poslije poroda dovela do savršenstva čemu svjedoče fotografije na njenim društvenim mrežama.

 Džejla Glavović-Očuz 2002. pobjeđuje na svjetskom izboru “Miss Earth”na Filipinima. Glavović je nakon pobjede imala veliku pažnju javnosti i medija u BiH, a potom se otisnula u profesionalno bavljenje modelingom. Najviše uspjeha napravila je u Aziji, naročito u Manili.

Sredinom 2000-tih manekenka koja je preko noći osvojila bh. javnost bila je Sarajka Sarah Čerkez. Ona sa svojih 19 godina odlazi u Milano, a kampanje u ovoj modnoj metropoli samo su se redale pa je tako radila za Dolce&Gabbana“ kupaće kostime, revije za „Armani Prive“, „Francesco Marconi“, „Calzedoniu“, „Roccobarocco“, „Moschino“ i druge.

Mostarka Dženita Dumpor kada se pojavila prije više od deset godina na bh. modnoj sceni ostavila je tadašnju javnost svojom ljepotom bez daha. Lijepu Hercegovku mnogi porede sa svjetski poznatom Prijankom Čoprom.

Dženita Dumpor.

Sarajevska manekenka Emma Golijanin s adresom u Los Anđelesu, poznata je po tome da jako vodi računa o svom tijelu, zbog kojeg često nosi revije donjeg veša u Americi a vrlo često nalazi se na listama najljepših žena u BiH.

Bilo kako bilo, lijepih i zgodnih djevojaka na našoj sceni nikad nije manjkalo, a ovo je samo jedan mali dio onoga što naša scena nudi.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *