Main Menu

Ukrotite naelektrisanu kosu uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova

Baš kao koža i nokti, i kosa pati na hladnoći. Uz nekoliko trikova i stručnih savjeta poznatog frizera Patrika Vilsona (Patrick Wilson), možete zadržati svoj prirodni sjaj i reći zbogom naelektrisanoj frizuri uništenoj oštrim vremenskim uvjetima.

Poznati stilista za kosu Patrik Vilson, kojem vjeruju neki od najpoznatijih svjetskih modnih brendova i poduži popis slavnih klijenata, otkriva tajne održavanja prekrasne kose, čak i po najhladnijem vremenu.

Njega iznutra
Vilson naglašava važnost unutrašnje njege za vašu kosu.

Podržite svoju kosu iznutra, osiguravajući da u svojoj prehrani imate sve prave hranjive tvari. Uključite dodatke prehrani, bogate biotinom, selenom i cinkom, bitne za očuvanje vitalnosti vaših vlasi, piše Ordinacija.hr.

Svila za slatke snove
Zamijenite svoju pamučnu jastučnicu svilenom, preporučuje Vilson.

Ova jednostavna promjena smanjuje trenje, umanjujući rizik od izbijanja akni i blagotvorno djelujući ne samo na vašu kosu već i na vašu kožu. Prihvatite luksuz svile i osigurajte sebi pravi san za ljepotu.

Maska jednom sedmično
Borite se protiv zimske suhoće maskom za kosu koju je potrebno nanositi jednom sedmično.

Vilson zagovara ovaj intenzivni tretman za obnovu i hidrataciju vaše kose uz obrazloženje da maske djeluju kao štit od hladnoće, ulijevajući prijeko potrebnu vlažnost i vitalnost u vaše pramenove.

Hladno ispiranje
Sigurno ste već čuli za sve dobrobiti hladne kupke, a na tom tragu Vilson ukazuje i na nešto praktičnije rješenje za kosu – ispiranje hladnom vodom.

Završno hladno ispiranje pomaže u zatvaranju kutikule, očuvanju vaše boje kose, davanju sjaja i stimuliranju protoka krvi za zdravije i otpornije pramenove.

Ne potcjenjujte snagu redovnog šišanja
Vilson preporučuje redovno skraćivanje, kako biste spriječili pucanje vrhova.

Vaša kosa neće izgledati zdravo ako ne odrežete „mrtve“ vrhove. Šišanje vrhova trebao bi biti redovni ritual, jer održava vašu kosu svježom i u optimalnom stanju tokom zimskih mjeseci.





« (Previous News)



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *