Main Menu

Sve više muškaraca ugrađuje perle u spolni organ

Da se ni muškarci ne libe da odu na estetski zahvat, dokazuje činjenica da je sve veći broj onih u SAD koji u spolni organ ugrađuju plastične kuglice. Cilj je da njihove partnerice imaju bolje zadovoljstvo. Kuglice ili perle, kako ih zovu hirurzi, postavljaju se tako da stimulišu klitoris žene. Na taj način muškarci su “bolji ljubavnici”, jer je zadovoljstvo u intimnim odnosima zagarantovano.

Postoji rizik
Ipak, riječ je o opasnom zahvatu. Ekspert za seksualno zdravlje muškaraca, dr. Tobajas Kohler iz “Healthcare central Illinois” želi da upozori jači spol. Nakon što se zareže tkivo, plastična perla ili metalna kuglica stavi se ispod kože spolnog organa. Ipak, prema njegovim riječima, ova operacija može da uzrokuje hronični bol ako se desi da ošteti bešiku. Također može da ošteti tkivo i uzrokuje erektilnu disfunkciju.

– Ne bih preporučio ovaj zahvat, jer, uprkos savršenoj sterilnoj tehnici, uvijek postoji rizik od infekcije i da nešto krene po zlu – rekao je dr. Kohler i dodao da je stavljanje kuglica, odnosno perli, samo estetska praksa. Uporedio ju je sa pirsinzima i tetovažama, ali i dodao da muškarci ističu da su se uvjerili da su uz kuglice bolji ljubavnici, piše Mondo.rs.

Praksa u mnogim kulturama
Ugrađivanje perli je praksa u mnogim kulturama svijeta, među kojima je i Japan. Članovi zloglasne kriminalne organizacije Jakuza stavljaju po jednu perlu za svaku godinu provedenu u zatvoru. Ova praksa postaje sve popularnija i u SAD. Dr. Kohler je upozorio i da ovaj zahvat može da stvori problem s mokrenjem ili bol tokom erekcije.








Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *