Main Menu

Eliksir mladosti: Evo kako podmladiti cijeli organizam

Jeste li znali da postoje prirodne i efektivne metode pomlađivanja i da u stvari ne trebate koristiti skupe kozmetičke preparate i još skuplje hirurške zahvate? Pomlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura.

Bez zahvata
Najbolje je kombinirati različite metode pomlađivanja koje daju zapanjujuće rezultate: pravilna prehrana, odgovarajuća tjelovježba, prirodna njega te emotivno i duhovno zadovoljstvo.

Sigurno ste primijetili da postoje žene koje izgledaju 10, 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima. Jedna od takvih mladolikih žena otkrila je tajnu svoje produžene mladosti.

Ona tvrdi da joj se, nakon korištenja ovog eliksira, poboljšao vid (od dioptrije -3 na -1), koža je postala glatka i elastična na cijelom tijelu, a kosa gušća. I što je najnevjerojatnija stvar – kosa, koja je počela sjediti, prestala je sjediti.

Sastojci:

100 ml svježeg lanenog ulja,

2 srednja neprskana limuna s korom,

1 velika glavica bijelog luka,

0,5 kg domaćeg meda

Priprema i korištenje:

1. Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore smiksajte u blenderu.

2. Samljevenu smjesu pomiješati sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promiješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

3. Konzumirati tri puta dnevno po 1 kašiku pola sata prije jela.

Na koji način ova smjesa pomlađuje organizam?
Laneno ulje je biljni hormon; lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je također najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Čista jetra je naš glavni generator mladosti! Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne žile. Bijeli luk čisti od parazita i čisti krvne žile, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i pomlađuju cijeli organizam.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *