Main Menu

Halilhodžić: Kako je Džema Bijedić ‘zaustavio’ odlazak iz Veleža

U emisiji “Neuspjeh prvaka” s Marijom Stanićem, legendarni fudbaler mostarskog Veleža Vahid Halilhodžić ispričao je zanimljivu anegodotu iz igračke karijere.

Naime, Halilhodžić je početkom 80-ih bio najbolji napadač u Jugoslaviji pa su interes za njegove usluge iskazali klubovi tadašnje “Velike četvroke” – Crvena Zvezda, Dinamo, Partizan i Hajduk.

– Vlatko Marković je govorio da sam nasljednik Zambate i Jerkovića, Hajduk isto tako, Crvena Zvezda. Iz Partizana me zvao bivši centarfor Mustafa Hasanagić, on je sedam dana bio u Jablanici kod mojih roditelja donosio poklone i pripremao teren. Normalno, uslovi su bili bolji, povoljniji nego što je mogao Velež da ponudi. Međutim, poslije jedne utakmice pojavio se Džema Bijedić, koji je u to vrijeme bio “capo di capi”, rekao je Halilhodžić i potom prepričao razgovor njega i Bijedića:

– On kaže: “Mali, šta ja čujem to”. Ja kažem: “Ne znam”, u ono vrijeme to je bilo stvarno… Ali bio je veliki Veležovac i istinski, ja sam ga po tome cijenio. I on kaže: “Mali ti moraš ovdje ostati, mi ne možemo dozvoliti da ti napustiš” i kaže tadašnjem direktoru Kemalu Šestiću: “Daj malom šta hoće, nađite rješenje. Mora da ostane”.

Halilhodžić kaže da je Šestić dan poslije došao sa sveskom.

– Kaže Kema: “Evo ti teku, piši šta hoćeš”. U to vrijeme je to tako bilo, dali su neki prostor da ja napravim kafić. Ja sam prvi otvorio kafić u Mostaru, ispričao je Halilhodžić.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *