Main Menu

“Indexi i prijatelji“ u subotu u sarajevskom BKC-u: Na bini 20 sjajnih muzičara

Povodom 20 godina od smrti istaknutog gitariste, kompozitora, producenta i aranžera Slobodana Bode Kovačevića, člana legendarne grupe „Indexi“, u subotu će u Bosanskom kulturnom centru biti održan koncert „Indexi i prijatelji“. Prije toga će biti upriličena izložba njegovih akvarela.

Na ovom legendarnom omažu „Indexima“, uz članove benda – Fadila Redžića, Nenu Jurina, Pecu Peteja, Sinana Alimanovića, te gitaristu Murisa Varajića, pridružit će se muzičke legende poput Vlatka Stefanovskog, Branka Đurića Đure, Borisa Novkovića, Seida Memića Vajte, Dejana Cukića, Aide Mušanović-Arsić, Harija Mata Harija, Nermina Puškara, Zorana Predina, Vlade Kalembera, Gabora Lenđela i drugih.

Slobodan Bodo Kovačević potpisao je mnoge bezvremenske hitove „Indexa“. Njegove samostalne kreacije, poput “Pružam ruke”, “Plima”, “Negdje na kraju u zatišju” i “Modra rijeka”, zajedno sa saradnjom s Fadilom Redžićem na numerama kao što su “Balada” i “Svijet u kome živim”, ostavile su dubok trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Diplomirani arhitekta život je posvetio muzici, a muzički znalci pamte ga i kao jednog od najvećih gitarista bivše države.

Koncerti pod producentskom palicom Tomislava Kašljevića bit će održani i 14. aprila u Zenici (Bosansko narodno pozorište) te 15. aprila u Banjoj Luci (Borik).


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *