Main Menu

Koja vrsta piva je najzdravija

Pivo je uglavnom voda, ali je bogato i hranljivim materijama kao što su ugljeni hidrati, aminokiseline, minerali, vitamini i polifenoli.

Neke vrste piva mogu biti bolje od drugih, a umjerenost je ključna, upozoravaju nutricionisti, kako piše TheHealthy.

Svjetla piva
Ova piva imaju manje kalorija i manje alkohola od običnih piva. Ovo je alkoholno piće koje najmanje šteti vašoj jetri, kaže doktor za jetru.

Kisela piva
Ova piva se obično prave od bakterija koje proizvode mliječnu kiselinu, tako da mogu biti malo kisela. Ova piva imaju manje kalorija i alkohola, a mogu da sadrže i probiotike.

Organska piva
U proizvodnji organskog piva nisu korišćene hemikalije. Kada uporedite druga piva sa organskim, organska verzija dolazi sa manje alkohola i kalorija.

Pivo bez glutena
Za one koji teško podnose pivo, ali i dalje uživaju u njegovom ukusu, pivo bez glutena je napredovalo u posljednjih nekoliko godina. Pivo bez glutena bi bilo korisno za osobe sa celijakijom. Takođe ima drugačiji ukus – moglo bi biti slađe ili manje gazirano u poređenju sa tradicionalnim pivom.

Bezalkoholno pivo
Opet, ako volite ukus piva i ne pristaje vam, bezalkoholno bi moglo biti druga opcija za vas. To su pića poput lagera ili piva koji imaju za cilj da oponašaju ukus piva dok minimiziraju efekte konzumiranja standardnog piva. Sve su generalno 100 kalorija ili manje.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *