Main Menu

Pravila SMS flertovanja

U moderno doba tehnologije mobilni telefoni služe i za udvaranje.

Mnogi koriste SMS da “ispipaju teren” i sa sigurne udaljenosti pokušaju da dokuče da li je simpatija obostrana. Ako djevojka koja vam se sviđa nije zainteresovana, stavit će to do znanja lakše nego u četiri oka.

I ovaj vid flertovanja ima pravila:

  • Prilikom dopisivanja, budite simpatični, vedri i ubacite “smajli’, ali ne pretjerujte. Spomenite obavezno nešto o čemu ste ranije razgovarali i tako joj dajte do znanja da pamtite sve što je sa njom povezano. Tu i tamo ubacite njeno ime u poruku, jer će to razgovor učiniti toplijim i prisnijim. Naročito bi bilo dobro da napišete ime kada joj upućujete pohvalu ili kompliment.
  • Nemojte da pretjerujete sa pisanjem. Suviše dugačke poruke mogu da izgube smisao, dok će kraće biti jasnije, a razgovor uzbudljiviji. Također, ne pretjerujte u iznošenju emocija, jer je i bez toga očito da je zavodite. Ostanite pomalo tajanstveni i na distanci.
  • Ne budite nametljivi i prepustite da ona predloži sastanak “uživo”. Ako ste poslali poruku, a nema odmah odgovora, nikada ne šaljite još jednu. Kada nestane tema za dopisivanje, završite razgovor ili odgovorite nešto neodređeno. Sve ovo učinit će dopisivanje uzbudljivim, ali na suptilan način, pa će ona poželjeti da vam se opet javi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *