Main Menu

Sačuvajte kožu zdravom i u pedesetim

Prirodno je da se s godinama javljaju bore i da koža propada, ali ono što utiče najviše na brzinu kojom se bore formiraju su svakako i naše životne navike i hrana koju unosimo u organizam.

Doktorka Helena Rodrigez (Rodriguez) ubjeđena je da određene namirnice imaju tu moć da našu kožu održe duže mladolikom, a da su nakon 50-te godine neophodne svakoj ženi.

– Određeni nutrijenti imaju snagu da pomlade kožu dok istovremeno zaustavljaju njeno starenje. Fitonutrijenti iz zelenog povrća su čudotvorna hrana za našu kožu – kaže ona.

Kako kaže, korisne namirnice su lanene sjemenke ili laneno ulje, mrkva, sok, sok od narandže, jabuka, bademi, dinja, paprika, avokado, zeleno lisnato povrće kao što je brokoli, zelena salata, kupus i mahunarke.

– Izbjegavajte gazirane napitke, previše kofeina i kofeinskih napitaka kao i previše soli u hrani. Također, neophodno je obezbijediti tijelu dovoljno sna, kao i redovno trenirati. Sve ovo će rezultirati mladolikim izgledom i sjajnom i blistavom kožom – kaže Rodrigez.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *