Main Menu

Zbog čega mlijeko treba da vam postane navika

Poznato je da je mlijeko i te kako zdravo za kosti, ali je manje poznato da postoje brojni benefiti ako ga popijete pred spavanje.
Jedna šolja toplog ili hladnog mlijeka pomoći će vam da lakše zaspite, učvrstiće vam san, ali će vas i zasititi ako vas uhvati napad gladi prije nego što odete u krevet.

Šolja mlijeka za kvalitetniji san

Ukoliko imate lak san i budite se nenaspavani, rješenje je u jednoj šolji mlijeka. Mnoge studije su dokazale da mlijeko može doprinijeti da se bolje naspavate i da se ne budite tokom noći.

Ako pimate nesanicu ili ste izloženi stresu, zbog kojeg loše spavate, počnite da konzumirate mlijeko svake večeri.

Mlijeko sadrži melatonin, koji utiče na opuštanje tijela, i triptofan, koji je zaslužan za dobro raspoloženje i mir.

Mlijeko se posebno preporučuje osobama koje se tokom noći često bude i imaju loše snove, kao i onima koji ne mogu tako lako da utonu u san.

Šolja mlijeka gasi glad

Ako vas tokom noći obuzme glad i morate da ustanete da nešto pojedete, ta navika će vas sigurno dovesti do nagomilavanja kilograma. Međutim, jedna šolja mlijeka pred spavanje riješiće ovaj problem jer će vaš stomak biti sit, i nećete imati napad gladi tokom noći.

Mlijeko organizmu daje osjećaj sitosti, a uz to, moći ćete lakše i da smršate, jer nećete jesti tešku hranu prije spavanja.

Ako odete u krevet gladni, i crijeva vam konstantno “krče”, jedina misao koju ćete imati je hoćete li izdržati do doručka. U takvom stanju vam je potrebno više vremena da zaspite, ali sa jednom šoljom mlijeka, riješićete ovaj problem.(Next News) »Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *