Main Menu

Kinezi izumili uređaj za ljubljenje putem interneta

Uređaj, koji se reklamira kao način da se parovima koji održavaju veze na daljinu omogući da dijele “pravu” fizičku intimnost, izazivao je pometnju među kineskim korisnicima društvenih medija koji su istovremeno šokirani i zainteresirani.

Kako navode proizvođači, uređaj je opremljen senzorima za pritisak i aktuatorima, pa je u stanju da oponaša pravi poljubac replicirajući pritisak, kretanje i temperaturu usana korisnika, piše CNN.

Osim pokreta usana tokom ljubljenja, može da se prenese i zvuk koji korisnik tada ispušta. Međutim, dok mnogi korisnici društvenih medija vide smiješnu stranu uređaja, drugi su ga kritizirali kao “vulgaran” i “jeziv”. Neki kažu da su zabrinuti da bi maloljetnici mogli da ga kupe i koriste.

Da bi poslali poljubac, korisnici treba da preuzmu mobilnu aplikaciju i potom svoj mobilni telefon povežu s uređajem. Nakon sparivanja sa svojim partnerima u aplikaciji, parovi mogu da započnu video-poziv i da prenesu poljupce jedno drugom.

Iako se reklamira za veze na daljinu, kineski uređaj također omogućava korisnicima da se ljube sa strancima sa kojima žele da isprobaju poljupce nakon kontakta ostvarenog putem aplikacija za online upoznavanje.

Korisnici također mogu sačuvati svoje poljupce u aplikaciji kako bi ih drugi preuzeli i iskusili. Cijena ovog uređaja je oko 40 dolara.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *